PNL a decis, ieri, in BPC, sa sisteze tratativele privind Regulamentul Camerei Deputatilor, pana cand Roberta Anastase nu demisioneaza din functia de presedinte al forului legislativ.
“Am decis sa sistam orice discutii, negocieri, tratative privind modificarea Regulamentului Camerei sau imbunatatirea activitatii in aceasta institutie pana cand presedintele Roberta Anastase nu demisioneaza”, a declarat liderul PNL Crin Antonescu, la finalul sedintei BPC.
Presedintele PNL a precizat ca formatiunea sa este “cat se poate de deschisa” propunerilor de ameliorare a activitatii Camerei Deputatilor, dar considera ca aceste lucruri sunt distincte de faptul ca Roberta Anastase nu mai poate conduce o institutie atat de importanta dupa faptele “comise” la votul privind Legea pensiilor.
“Eu cred ca PDL are minima obligatie si minima responsabilitate, daca vrea ca lucrarile Camerei sa se desfasoare normal, sa amendeze prin schimbarea din aceasta functie a doamnei Roberta Anastase pentru cele intamplate la Camera”, a spus liderul PNL.
Antonescu a subliniat ca, daca PDL doreste prin semnarea unui acord privind modificarea Regulamentului de catre toti liderii de grup, sa o “spele” din punct de vedere politic pe Roberta Anastase, liberalii isi exprima dezacordul fata de acest lucru, considerand ca intre modificarea Regulamentului si ceea ce s-a intamplat la votul privind Legea pensiilor exista o distinctie majora.
La randul sau, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a precizat ca problemele grave la votul Legii pensiilor nu tin de hibele Regulamentului si ca acestea au aparut din cauza actiunii presedintelui Camerei, Roberta Anastase, si nu a Regulamentului acestui for. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, ca a stabilit impreuna cu liderii de grup, prin consens, sase principii privind modificarea Regulamentului acestui for legislativ, care urmeaza sa fie supuse aprobarii conducerilor partidelor parlamentare.
Ea a precizat ca s-a convenit asupra a sase principii cu care fiecare lider de grup va merge in fata forului statutar al partidului sau pentru a fi aprobate.
“Ne vom vedea luni (n.n. – ieri)- cand sunt birourile permanente ale partidelor -, si, daca exista acordurile partidelor, trecem la procedura semnarii, daca exista lucruri de modificat, pe aceeasi procedura a consensului, le vom discuta”, a spus atunci Anastase.