Conpet Ploiesti – Argesul Mihailesti 4-0 (2-0)

Arena: „Conpet”, Strejnic. Asistenta: circa 250 de spectatori. Au marcat: Cretu (14-penalti), Ilioiu (34), C. Ilie (85), Ivan (90+1).
Conpet: Bica (cpt) – I. Dan, Lungu, Francu, Stanca – Baciu, Cretu – Ilioiu (81 Dobrinoiu), Voinea (88 Ivan), Nica (81 Puchea) – Secreteanu (71. C. Ilie). Antrenor: Silviu Dumitrescu.
Argesul: Sandu – Gherghe, Mindreanu (cpt), Soltuz, Stanciu – P. Paunescu (76 Dobre), David, Puiu (66 Achitei), M. Paunescu (81 Radulescu) – Lefter, Lala (46 Bonciulescu). Antrenor: Ionut Dragomir.
Arbitri: Cristina Dorcioman (Campulung Muscel) – Ionel Radulescu si Dragos Laurentiu Bobeica (ambii, din Calarasi).Observatori FRF: Vasile Gheorghe si Dorel Purdea (ambii, din Bucuresti).
Cartonase galbene: Baciu (73, 90+2), I. Dan (74)/Lala (12), Stanciu (45), M. Paunescu (60), Sandu (64).
Eliminari: Baciu (90+2)/Lefter (42).
Jucatorul meciului: Catalin Cretu (Conpet).

In ultima etapa disputata din Liga a III-a, fotbalistii de la Conpet Ploiesti au surclasat formatia Argesul Mihailesti cu scorul de 4-0 si, astfel, au mai spalat din rusinea ultimelor etape. Fata de precedentele intalniri de pe teren propriu, in care echipa transportatorilor de titei prin conducte au avut o prestatie mediocra, de aceasta data ploiestenii au etalat un joc de calitate, incununat cu patru goluri si destule oportunitati de a marca. E drept, au intalnit un adversar modest. Chiar si asa, primii care s-au aratat periculosi in fata portii au fost vizitatorii, elevii antrenati de fostul prim divizionar Ionut Dragomir irosind sansa de a deschide scorul prin Puiu, fotbalist care din 8 metri, pozitie centrala, a trimis pe langa poarta aparata de Bica (minutul 6). Din acel moment, pe teren s-au aflat decat elevii lui Silviu Dumitrescu, care si-au adus aminte ca in sezonul precedent au fost aproape de o promovare istorica in Liga a II-a. Mijlocasul central Catalin Cretu a deschis seria golurilor, transformand penaltiul acordat in urma unui fault comis asupra lui Nica de catre Stanciu (14). A urmat apoi majorarea scorului de catre Ilioiu, dupa o pasa inteligenta pe culoar a lui Secreteanu (34). Dar, prima repriza nu s-a incheiat decat dupa eliminarea atacantului oaspete Lefter, acesta lovindu-l cu cotul in urechea stanga pe Francu, care s-a si rupt in urma contactului (42).
In actul secund, gazdele au punctat tot de doua ori, „accidentatii” Costel Ilie si Mircea Ivan revenind cu gol, ambele reusite fiind semnate spre finalul intalnirii. Mai intai fostul varf al Petrolului l-a ridiculizat pe Sandu, cu un lob de mare efect (85), iar Ivan a indeplinit o simpla formalitate, din interiorul suprafetei de pedeapsa, dupa o pasa a lui Baciu (90+1). Mai mult, pasatorul ultimului gol a mai iesit odata in evidenta pana la final, fiind eliminat pentru doua faulturi total aiurea. Altfel, in dreptul oaspetilor trebuie amintit sutul expediat in bara de catre Puiu (59), dar si jocul bun prestat de fostul echipier al defunctei Petrolistul Kaproni Boldesti, Constantin Gherghe.
Una peste alta, victorie logica pentru Conpet Ploiesti, care cu acest rezultat s-a mai indepartat putin din zona mlastinoasa a clasamentului.
Sa ne distram cu Cristina Dociorman

Partida de la Strejnic a fost incredintata arbitrei FIFA Cristina Dociorman, care desi este un cavaler al fluierului de talie internationala a avut doua situatii in care s-a facut pur si simplu de ras. Ambele momente s-au petrecut in repriza secunda, fiind luate decizii impotriva vizitatorilor. Prima faza litigioasa a avut loc in minutul 60, cand in urma unui fault l-a avertizat pe mijlocasul Mircea Paunescu, iar la cateva secunde a scos din buzunar si cartonasul rosu! Insa, Dociorman a realizat ca echipierul Mihailestiului se afla la primul „galben” si nu l-a trimis mai devreme la cabine. A doua eroare a comis-o trei minute mai tarziu, cand a acordat usor al doilea penalti pentru gazde, dar lovitura de pedeapsa a fost irosita de fundasul central Francu.
Cristi DAMIAN