* Ceapa, usturoiul, citricele si lactatele tin raceala la distanta. Daca organismul are un deficit de calciu, nu se poate proteja de virusurile din aceasta perioada, sunt de parere medicii. Viroze respiratorii si raceli – acestea sunt pericolele care ne pandesc organismul in perioada aceasta. Orice fluctuatie de temperatura ne pune sistemul imunitar la incercare. Medicii spun ca, mai ales in perioada schimbarilor bruste de temperatura, ne imbolnavim de viroze respiratorii sau racim. Usturoiul are proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii “Traiesc, deci ma abtin”. “Acest condiment este des folosit in tratamentul infectilor, al gripei si al candidozei. Substantle sulfuroase si allicina actioneaza eficient impotriva helicobacter pylori, o bacterie responsabila de aparitia ulcerului gastric”, sustine dr. Bilic.

* Perele reduc senzatia de foame. Para are cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele, in ciuda gustului dulce, sustin nutritionistii. Acest fruct este recomandat pacientilor care sufera de diabet si persoanelor care tin cura de slabire. In plus, fibrele solubile din compozitia acestuia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului si reduc senzatia de foame, pentru ca tranziteaza lent stomacul.