Cum se antreneaza unii campioni

Aproape in fiecare dimineata sau seara ii gasesti la Sala Sporturilor „Olimpia”, in parcul „Tineretului”. Nu sunt acolo pentru a se destinde, ci pentru a se pregati de competitie, indemnati de profesorii Florin si Maria Andrei, a caror pasiune pentru ceea ce fac se poate observa de la distanta si prin rezultatele obtinute de cand sunt antrenori.
Multi oameni nu stiu prin cate poate trece un atlet pentru a ajunge sa castige o medalie olimpica, mondiala sau europeana. Dar, daca te uiti cu atentie, asta se poate citi in privirea lor, in momentul in care isi dau seama de performanta realizata.
In prezent, micutii atleti ploiesteni de la CSS doar viseaza la asa ceva, in timp ce se pregatesc printre copacii de la „Olimpia”, pe asfaltul si pe pamantul de pe aleile parcului care le distrug – incet, dar sigur – rezistenta picioarelor, lucru atat de esential pentru un sportiv. Nici nu se poate compara ceea ce acumuleaza, pe o asemenea suprafata nespecifica sportului de performanta, cu experienta pe care ar putea-o asimila la un antrenament pe o pista corespunzatoare. Cum se antreneaza ei acum ii dezavantajeaza clar la competitii.
Cu toate astea, acesti atleti care se pregatesc in asemenea conditii au reusit sa castige titluri la campionatele nationale.
Se apropie iarna, iar acestia chiar nu stiu unde si cum se vor antrena pentru a se mentine la un nivel ridicat. Si ce fac reprezentantii municipalitatii, in prezent, pentru acesti sportivi care promoveaza numele orasului in tara ?!
Nimic, dar sunt dispusi sa plateasca in jur de jumatate de milion de lei pentru o pista de amatori. Inacceptabil !
Petre APOSTOL