Ploiestiul a ratat infratirea cu orasul turcesc Izmir

Primaria Municipiului Ploiesti a ratat infratirea cu orasul Izmir, din Turcia, prevazuta intr-o hotarare aprobata de Consiliul Local in martie a.c. Infratirea respectiva presupunea intensificarea cooperarii economice, culturale si sportive, dar si facilitarea colaborarii intre asociatii si formatii artistice, institutii si organizatii culturale, colaborarea intre scoli prin efectuarea unui schimb de elevi, stabilirea unor relatii in cadrul oamenilor de afaceri din cele doua orase. Neindeplinirea acestei hotarari a Consiliului Local a fost cauzata de lipsa de colaborare intre persoanele fizice sau juridice ploiestene in procesul de punere in aplicare a prevederilor ce vizau infratirea. Pana in prezent, Ploiestiul este infratit cu 11 orase din tari precum Grecia, Croatia, Venezuela, Polonia, Ucraina, SUA, China, Albania, Kazah-stan si Republica Moldova.

MAI sprijina directiile de sanatate pentru prevenirea virusului West Nile

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va acorda sprijin institutiilor implicate in prevenirea si combaterea situatiilor de risc ce ar putea fi determinate de infectarea cu virusul West Nile. Astfel, MAI a transmis unitatilor subordonate o serie de masuri pentru intensificarea cooperarii cu celelalte autoritati ale administratiei publice si cu directiile de sanatate, in scopul realizarii unui schimb de date referitoare la cazurile de infectare cu virusul West Nile. Centrele medicale judetene apartinand MAI vor asigura prelucrarea aspectelor de interes privind preventia individuala si colectiva, simptomatologia si masurile de evitare a contractarii virusului de catre personalul propriu.

Tabara scolara gratuita la Costinesti

Maine, 50 de tineri ploiesteni cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, proveniti din familii cu venituri reduse, vor pleca intr-o tabara scolara gratuita la Costinesti. Tabara se va desfasura in perioada 4 – 11 septembrie. Locurile au fost puse la dispozitia autoritatii publice locale de catre Directia pentru Tineret a Judetului Prahova, iar beneficiarii sunt in evidenta Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti.