Politisti ai Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, au documentat si probat activitatea infractionala desfasurata de membrii unei grupari ce actiona in judetul Prahova. Reteaua era profilata pe trafic de minori, in vederea exploatarii sexuale.
In fapt, in perioada martie-mai 2010, s-a stabilit ca minora D.L.G. de 15 ani, la indemnul suspectilor O.I.C., de 21 de ani si B.I.C., de 25 de ani, le-a recrutat pe C.M.A., de 14 ani si T.A.G, de 15 ani, pe care, prin inselaciune, amenintari si violente fizice, le-au determinat sa intretina raporturi sexuale contra cost, cu diferiti clienti racolati de traficanti, in beneficiul celor trei suspecti.
In baza probatoriului administrat in cauza, in cursul lunii august, O.I.C. si B.I.C au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, pentru savirsirea infractiunii de trafic de minori.
Impotriva minorei D.L.G, cealalta membra al gruparii, a fost luata masura internarii intr-un centru de minori, urmand a fi supusa unei expertize psihiatrice pentru a se stabili daca faptele au fost savarsite cu discernamant.
Pentru faptele comise, cei trei suspecti risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Cercetarile sunt continuate de catre ofiterii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a membrilor gruparii si tragerea la raspundere penala a acestora.