In caz de conflict cu Iranul, Romania va fi un aliat fidel al NATO si al Israelului

In cadrul intalnirii de ieri dintre presedintii Romaniei- Traian Basescu si al Israelului – Shimon Perez, cei doi lideri au abordat problema inarmarii Iranului. Potrivit presedintelui Basescu, Romania sustine fara rezerva aplicarea ultimei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU care prevede aplicarea de sanctiuni Iranului. “Plecam de la principiul dreptului fiecarui stat de a folosi energia nucleara in scopuri civile, dar nu credem ca Iranul ar trebui sa detina armanent nuclear”, a declarat seful statului roman. Intrebat daca Romania va pune la dispozitie Israelului spatiul aerian si bazele militare in cazul izbucnirii unui conflict armat cu Iranul, Basescu a declarat ca desi diplomatia este solutia pentru rezolvarea diferendelor Iranului cu lumea, in cazul unui conflict, Romania va fi un aliat fidel al NATO si al Israelului.

ONU a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania

Organizatia Natiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania. Oficialii ONU vor recomanda Romaniei, incepand din noiembrie, sa adopte statutul minoritatilor nationale. Tara noastra a fost felicitata pentru eforturile depuse in privinta integrarii romilor.Natiunile Unite vor recomanda Romaniei in urmatoarele luni, sa adopte statutul minoritatilor nationale, proiect UDMR blocat in Parlament din anul 2005. Potrivit documentului privind minoritatile, statul recunoaste si garanteaza autonomia culturala a minoritatilor nationale.ONU s-a pronuntat negativ in ceea ce priveste autonomia teritoriala a maghiarilor din Transilvania, dar a propus Romaniei crearea Consiliului National al Autonomiei Culturale. Acesta ar urma sa se ocupe de infiintarea institutiilor de drept public in limba minoritatii nationale, sau de numirea sau de schimbarea conducerilor institutiilor de cultura. In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar cu predare in limba minoritatilor nationale, oficialii ONU recomanda ca toate disciplinele sa fie studiate in limba materna, cu exceptia limbii si literaturii romane.Referitor la comunitatea roma, delegatia romana a fost felicitata pentru eforturile depuse in aceasta privinta. Comitetul ONU pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale a apreciat ca Romania nu mai ascunde problemele legate de drepturile omului si de discriminare.

Franta a recunoscut discriminarea nomazilor

Franta a prezentat, politica fata de minoritati in cadrul Comitetului ONU pentru combaterea discriminarii. Oficialii de la Paris au prezentat un raport prin care promit crearea unui minister special care sa se ocupe de imigratie, integrare si dezvoltare a emigrantilor. Documentul recunoaste si existenta unor cazuri de discriminare a romilor. Franta a recunoscut la ONU discriminarea nomazilor in ceea ce priveste angajarea, accesul la locuinte, la educatie si la servicii medicale. Nu este cazul tuturor insa. Televiziunea France 3 a realizat un reportaj despre doi romi de origine romana care au reusit sa se integreze in Franta. Cuplul a depasit toate problemele si a reusit chiar sa beneficieze de o locuinta sociala. Comunitatile intalnite de reporteri apartin populatiei romilor si au legaturi cu cei aproximativ sase milioane de romi din Balcani, dintre care aproximativ 2,5 milioane traiesc in Romania.

Guvernul englez intentioneaza sa reduca pensiile cu 25%

Masuri economice drastice au fost anuntate si la Londra. Si acolo se vorbeste despre reducerea cu 25% a pensiilor. Guvernul doreste sa modifice formula de calcul a pensiei de catre fondurile private. In aceste conditii, milioane de britanici s-ar putea trezi cu pensiile reduse din 2011. Desi la nivel de intentie, ideea guvernului este deja atacata, mai multe foruri spun ca vor intenta o actiune la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Coreea de Sud: Explozia unui autobuz alimentat cu gaz comprimat

Imagini incredibile in Coreea de Sud. O camera de supraveghere a surprins momentul in care un autobuz alimentat cu gaz natural comprimat a explodat in trafic. 18 oameni au fost transportati cu rani la spital. Se pare ca deflagratia a fost cauzata de o scurgere la una din buteliile de la bordul autovehiculului. Pentru a stinge flacarile, la fata locului au fost mobilizate 15 masini de pompieri si 70 de politisti. Majoritatea autobuzelor care asigura transportul public in Seul functioneaza cu gaz natural comprimat.

Bill Clinton crede ca va muri in sase luni

Fostul presedinte american, Bill Clinton, crede ca va muri in sase luni. Informatia-bomba a fost aruncata de un tabloid american. Tot felul de surse din anturajul omului politic sustin ca a imbatranit in ultimul an cat in 10. Si se tem ca inima lui nu va mai rezista mult. Politicianul, in varsta de 63 de ani, a slabit enorm in ultimele luni. A ajuns piele si os, iar pungile mari care i-au aparut sub ochi nu sunt deloc semne bune. In februarie, fostul sef de stat a fost internat de urgenta, in urma unor dureri in piept. Medicii l-au operat imediat la inima. I-au implantat doua stend-uri, adica niste tuburi foarte subtiri folosite pentru desfundarea arterelor. Bill Clinton a mai facut o operatie similara in 2004. Atunci i-au fost deschise patru artere blocate. Dupa fiecare interventie, fostul presedinte s-a aratat optimist. Insa, prietenii spun ca, in secret, se teme ca inima ii va ceda complet. Si nu va mai trai sa-si vada nepotii!