Dupa 31 de ani, Tecau – primul roman calificat intr-o finala de dublu la un turneu de Grand Slam
Perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia, cap de serie numarul 16) s-a calificat, joi, in finala de la Wimbledon, aceasta fiind prima prezenta romaneasca in ultimul act al unui turneu de dublu la un Grand Slam din 1979.
Tecau si Lindstedt i-au invins in semifinale pe argentinienii Juan Ignacio Chela si Eduard Schwank, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2.
In finala, Tecau si Lindstedt vor intalni perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care a dispus in semifinale de cuplul Wesley Moodie/Dick Norman (Africa de Sud/Belgia, cap de serie numarul 7), cu scorul de 7-6 (7/3), 6-3, 3-6, 5-7, 6-3.
Pentru calificarea in ultimul act al competitiei londoneze, Tecau si Lindstedt vor primi un cec in valoare totala de 120.000 de lire sterline. Ultimii romani care au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac care, in 1979, pierdeau in ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros. 
La Wimbledon, ultima prezenta romaneasca intr-o finala de dublu i-a apartinut tot Virginiei Ruzici, in 1978.
Ea a pierdut impreuna cu slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin.
La dublu masculin, singura prezenta in ultimul act la Wimbledon i-a apartinut lui Ilie Nastase in 1973, cand, impreuna cu americanul Jimmy Connors, avea sa castige titlul.
Nastase a fost ultimul roman intr-o finala de dublu masculin, castigand tot cu Connors trofeul la US Open, in 1975.
Cele mai multe turnee de Grand Slam la dublu le-a castigat Ilie Nastase, cinci (trei la dublu masculin – Roland Garros, 1970, cu Tiriac, Wimbledon, 1973 si US Open, 1975 – si doua la dublu mixt – ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972).

Dumitru Dragomir:
„Multe cluburi de fotbal vor disparea din cauza crizei economice”
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, dupa stabilirea etapelor sezonului 2010/2011 al Ligii I, ca mai multe cluburi de fotbal din Romania vor disparea, in cazul in care criza economica nu va trece in maximum un an. “Criza afecteaza toata populatia tarii, e nenorocire. Dupa parerea mea, la anul se va reduce numarul de echipe. O ducem si anul asta, dar de la anul va fi deranj daca nu dispare criza asta. Nu mai poti face nimic. Cu taxele astea nu mai vine nimeni in Romania. Toti patronii se vor duce cu banii afara. Nu vei mai putea face un bloc de 100 de apartamente, pentru ca platesti taxe de trei sute de ori. Ce politica e asta? Ati mai pomenit asa ceva? Ne-am batut joc de tot si ne batem joc si de fotbal”, a spus Dragomir.