In luna precedenta, functionarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au colectat la bugetul de stat venituri in valoare de peste 11.232 de milioane de lei, in crestere cu 11,21 la suta comparativ cu sumele incasate in perioada similara a anului precedent. Pe categorii de venituri aferente bugetului de stat, cele mai multe dintre incasari (respectiv 3.231 de milioane de lei) au provenit din taxa pe valoarea adaugata (TVA), urmate de incasarile din accize (1.374 de milioane de lei), impozitul pe venit si pe salarii (1.578 de milioane de lei), iar restul incasarilor au rezultat din alte tipuri de venituri. De adaugat ca doar in cazul TVA colectarile au depasit prevederile bugetare, respectiv cu 12,68 la suta.
In ceea ce priveste bugetele de asigurari sociale, situatia incasarilor pe luna anterioara se prezinta astfel: la bugetul asigurarilor sociale de stat au fost colectate venituri de peste 2.675 de milioane de lei (reprezentand 94,48 la suta din prevederile stabilite). Si mai scazut a fost gradul de incasare la Fondul national unic de asigurari de sanatate, precum si la Bugetul asigurarilor pentru somaj.
Astfel, in primul caz, volumul colectarilor a fost, in luna precedenta, de 1.072 de milioane de lei (reprezentand 88,4 la suta din prevederile bugetare), iar in al doilea caz, veniturile au insumat doar 105 de milioane de lei (adica 88,68 la suta din cuantumul planificat).
C.D.