Antrenamentul de ieri al Astrei a fost unul „in formula completa”, din punct de vedere al bancii tehnice, Mihai Stoichita si Leo Toader avandu-l alaturi si pe Mihai Stoica (in foto), cel care va fi secundul lui „Lippi”. Stoica a colaborat cu Stoichita in Armenia, dar a fost si principal la echipe precum Ceahlaul, FC Brasov, Electromagnetica si FC Snagov, unde a antrenat in ultimii 3 ani, fiind un antrenor care detine si licenta „PRO”!

Timpul probelor

La antrenamentul de ieri au aparut doua „fete noi”, jucatori aflati in probe, care au cateva zile la dispozitie sa-l convinga pe Stoichita ca nu au facut drumul degeaba. In prima zi, cei doi, un sarb, Ivan Kalicanin, si un african, din Sierra Leone, Ibrahim Kamara – s-au pregatit separat, avand parte de un antrenament usor, de acomodare, astfel ca nu se poate spune nimic despre ei. Kamara are 20 de ani si a fost juniorul lui Stuttgart (under 17 si under 19), apoi a trecut pe la Sonnenhof, in ligile inferioare germane, iar sarbul, mijlocas de meserie, nu a iesit din spatiul „ex-iugoslav”. In plus, Stoichita, care a avut ieri la antrenament 26 de jucatori, dintre care 5 portari, spera ca, foarte curand, sa completeze lotul cu fotbalisti la nivelul valoric dorit de el, in tratative avansate fiind bulgarii Yovov si Jelev, dar si fratii Karamian si Plesan. „Este prematur sa tragem concluzii, am discutat cu jucatorii, vreau sa-i cunosc, sa vad ce se poate scoate mai bun din ei. Suntem in permanenta legatura cu patronul Ioan Niculae, cu impresari si jucatori, pentru rezolvarea altor transferuri, cel putin un jucator a semnat cu noi, dar nu-i putem divulga inca numele” –a spus Stoichita, dupa antrenament.

Denis nu vine cu mana goala

Fost atacant la Farul Constanta, unde l-a avut antrenor pe Denis Serban, actualul manager sportiv la Astra, atacantul Kehinde Abdul Fatai Feyi poate ajunge sub comanda lui Mihai Stocihita! In varsta de 20 de ani, Fatai s-a despartit de Farul in acesta vara (atacantul fusese adus la gruparea constanteana de Ion Marin impreuna cu Mansur, Uche si Henry) si va semna cu Astra din postura de jucator liber de contract, el efectuand si vizita medicala alaturi de gruparea ploiesteana de prim –esalon, miercuri, la Institutul National de Medicina Sportiva. Acolo insa a avut ceva probleme medicale, astfel ca data primului antrenament alaturi de ceilalti astristi a fost amanata.

Litigiile se prelungesc

Clubul Astra Ploiesti si fostii antrenori, Nicolo Napoli, Enrico Busolin si Massimo Ferraris, tind sa devina personaje de telenovela, litigiul dintre parti ajungand la un nou termen dat de Comisia pentru Statutul Jucatorului, din cadrul LPF. Astfel, cei trei italieni, carora clubul din „9 Mai” le cere despagubiri pentru ca au lasat echipa in plin campionat, plecand, fara a fi invoiti, in Italia, vor aparea, din nou, prin reprezentantul lor legal, in fata aceleiasi comisii, peste 2 saptamani, in 29 iunie, mai precis. Si litigiul dintre Astra si doi sud-americani, jucatori in retur, portarul Salgueiro, care nici macar nu a bifat vreun minut oficial in „9 Mai”, si fundasul Mendez se mai lungeste, acelasi for al LPF acordand un nou termen, 22 iunie, pentru incetarea raporturilor contractuale.
Marian DIMA