Astra Ploiesti – FC Vaslui, astazi, ora 16.30

Esecul cu Unirea Urziceni, al treilea la rand pentru Astra, a readus echipa ploiesteana in „hora retrogradarii”, cu minus 8 in clasamentul „adevarului”, orice pas gresit pe teren propriu putand echivala cu coborarea la limita liniei supravietuirii. Din pacate pentru ploiesteni, meciurile se succed cu rapiditate, exact in aceasta perioada de criza, iar adversarii sunt dificili, dupa Urziceni, acum fiind randul Vasluiului, apoi, sambata – deplasare la Turnu Severin, pentru meciul cu U. Craiova!
Astra merge din rau in mai rau, dupa ce, la Alba Iulia, antrenorul Napoli a admis ca echipa sa a facut „cel mai prost meci de cand a venit el”, acum, tot italianul fiind de parere ca „meciul cu Urziceniul a fost cel mai prost pe teren propriu, de la venirea mea”, ceea ce spune multe despre starea de spirit a echipei.
Nicolo Napoli are probleme mari de lot, in sensul ca, in acest moment, dispune doar de 18 jucatori valizi, conducerea incercand si legitimarea fundasului camerunez Alex Ngambi, un jucator care a evoluat ultima data in Grecia, dupa ani buni petrecuti in esalonul doi francez, unde s-a format.
Pana atunci, la Astra, primul unsprezece este „usor” de facut, prin prisma lipsei solutiilor.
In defensiva, Miron ramane aparatorul buturilor, apoi, linia de fundasi nu poate fi alta decat: Mihalache, Mendez, Oprsal, Sandu! Asta pentru ca Rohat este suspendat, Craciun ramane accidentat, iar Kruchowski si Arias sunt la echipa a doua, ploiestenii avand probleme si cu acesti patru titulari, pentru ca Oprsal este „la pamant”, iar Mendez, pe langa problemele de valoare si acomodare, a fost si accidentat ultima etapa!
Si la mijlocasi sunt putine variante, Stratila, Takayuki, Gheorghe si Stan avand putini concurenti, pentru ca Vadrariu este de abia la al doilea meci in Liga I, Tudor redebutand dupa un an de absenta, iar Paulinho s-a accidentat.
In atac, probleme la fel de mari, mai ales daca nu-si revine Gussev! Ganea este la acelasi „nivel” cu Oprsal, adica „in cap” de cateva etape, iar colegul sau, argentinianul Carando, vine dupa o accidentare, fara a mai pune la socoteala celelalte „probleme” : valoare, acomodare etc.
Dupa esecul cu Unirea, jucatorii Astrei au avut parte de o sedinta rapida de analiza, facuta de Nicolo Napoli dupa meci, dar, nu vointa, ci putinta este problema jucatorilor din „9 Mai”. Rezultatele negative au coborat mult nivelul de incredere fata de propria valoare, echipa care batea Rapidul fiind, acum, de nerecunoscut.
La cei mai multi dintre jucatori se vad neputinta si neincrederea, atmosfera fiind „subminata” si de problemele financiare care au aparut, amenzile primite, dar si neachitarea unor drepturi cuvenite, inainte de Pasti, asa cum sperau jucatorii.
Tocmai de aceea, atmosfera la echipa este „in cadere”, dupa ultimele evenimente si presiunea speciala asupra fotbalistilor la fiecare meci. Jucatorii incep sa evolueze „la alibi”, se acuza lipsa de comunicare cu conducerea, lipsa banilor, arbitrajele nefavorabile si tot felul de alte probleme. Echipa s-a antrenat zi de zi, inclusiv de Pasti, de luni este in cantonament centralizat, totul pentru a lua macar un punct cu FC Vaslui, care sa schimbe atmosfera si sa-l convinga pe patronul Ioan Niculae sa-si „intoarca fata” catre echipa.
Moldovenii au venit si ei de ieri in Ploiesti, fiind cazati la Hotelul „Central”, cu gandul de a invinge, pentru a ramane in cursa pentru titlu, dupa 4 victorii consecutive, jucatorii sperand sa-i faca un frumos cadou antrenorului Marius Lacatus, care luni si-a serbat ziua de nastere. In tur, a fost 3-1 pentru moldoveni, dupa acel meci producandu-se si prima schimbare de conducere din acest sezon: Marian Manea prezentandu-se demisia.
Partida de pe stadionul „Astra” va fi condusa la centru de valceanul Augustus Constantin, acesta fiind ajutat de Eduard Dumitrescu (Pitesti) si Dorin Mudura (Oradea). Rezerva este tot din Ramnicu Valcea – Victor Berbecaru, iar observatori sunt bucurestenii Constantin Stefan (FRF, pentru arbitraj) si Paul Cazan (LPF, pentru organizare), meciul avand parte si de un supervizor – secretarul general al FRF, Adalbert Kassai.
Marian DIMA