* Vlad Oprea (Sinaia) il acuza pe Emanoil Savin (Busteni) ca ar fi comandat o frauda informatica * Brigada de Combatere a Crimei Organizate a demarat verificari

Scandalul spargerii adresei oficiale de e-mail a Primariei Sinaia, in urma cu trei zile, a capatat o noua amploare. Primarul Vlad Oprea ne-a declarat, ieri, ca il banuieste pe primarul din Busteni, Emanoil Savin, ca ar fi una dintre persoanele care ar fi in spatele trimiterii catre presa a unui comunicat privind organizarea unui concurs gay la Sinaia. „Eu consider ca primarul Busteniului, Emanoil Savin, si un parlamentar sunt in spatele acestei actiuni, pentru ca au interesul sa puna mana pe niste terenuri din orasul Sinaia”, a precizat Vlad Oprea.
Plangerea depusa de catre reprezentantii Primariei Sinaia la politia din localitate a ajuns pe masa Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Ploiesti, lucru confirmat si de catre comisarul sef Constantin Furtuna, comandantul institutiei. BCCO va demara verificari in legatura cu acest caz. Potrivit legii, spargerea unei adrese de e-mail – cum s-a intamplat si la Sinaia – poate fi incadrata la savarsirea infractiunii de frauda informatica.
Totul a inceput, marti, cand pe adresele de e-mail ale redactiilor prahovene – si nu numai – a fost transmis un fals comunicat de presa, fara antet, dar cu coordonatele biroului de presa al Primariei Sinaia. „Primarul orasului Sinaia are placerea de a va invita duminica, 25.04.2010, la concursul „Mister Gay Romania 2010″, care se va desfasura in Sinaia. (…) Primarul orasului Sinaia ii invita pe toti participantii la acest eveniment sa lase prejudecatile la o parte si sa se bucure de acest eveniment care face onoare orasului nostru”, se arata in asa-zisul comunicat de presa. De precizat ca, la cateva ore de la primirea acestui mesaj, Primaria Sinaia a anuntat „spargerea adresei oficiale de e-mail a institutiei” si faptul ca s-a facut plangere la politie in legatura cu aceasta frauda informatica.
Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, acuzat ca ar fi in spatele acestei actiuni, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. Reprezentantii Primariei Busteni ne-au declarat ca edilul acestui oras este plecat din tara si ca va reveni abia saptamana viitoare.
Violeta STOICA