Recent, in campania pregatitoare a Congresului PNL, presedintele acestui partid – Crin Antonescu, a declarat cu convingere ca liberalii pot fi principala forta a opozitiei din Romania. Numai ca, intre declaratia liderului liberal si realitatea din teritoriu, adica de la Ploiesti, de exemplu, exista exact diferenta dintre cer si pamant. Aceasta situatie ne-a prezentat-o senatorul PSD- Daniel Savu, care ne-a declarat: „Afirmatia liderului PNL privind formarea unei miscari de rezistenta, la nivel national, impotriva PD-L nu are echivalenta si in Consiliul Local Ploiesti, pentru ca alesii liberali n-au auzit de asa ceva, din moment ce voteaza intr-o veselie alaturi de democrat-liberali. Precum se vede, la centru este o declaratie de intentie, iar in teritoriu faptele stau tocmai invers. Chiar la ultima sedinta pentru aprobarea bugetului, consilierii liberali, strans uniti in jurul primarului Andrei Volosevici, au votat bugetul fara nicio rezerva. Singura opozitie au facut-o, in schimb, consilierii PSD, care ori nu s-au prezentat la sedinta, ori au votat impotriva.
Sper insa ca, dupa Congresul PNL, si consilierii ploiesteni ai acestui partid, sa se inregimenteze in acea miscare de rezistenta impotriva PD-L, care, asa cum spuneam, acum este doar… declarativa”.
Senatorul social-democrat si-a exemplificat afirmatiile despre „unitatea in gand si fapta” a reprezentantilor PD-L si PNL din Consiliul Local Ploiesti cu „umarul” pus de catre acestia la schimbarea viceprimarului PSD, sau la numirea, cu precadere, a consilierilor celor doua partide, la sefia comisiilor de specialitate.
Andrei SOREANU