Medvedev vrea sa elimine trecerea la ora de vara

Planul lui Dmitri Medvedev de a face timpul sa treaca “mai usor” pentru milioane de rusi ar putea deveni realitate. Presedintele a declarat in noiembrie ca numarul celor 11 fusuri orare ar trebui redus, iar trecerea la ora de vara, eliminata. Acum, mai multi senatori sustin planurile lui Medvedev.
Presedintele este de parere ca fusurile orare complica prea mult afacerile din Rusia si ca trecerea de la ora de iarna la cea de vara afecteaza sanatatea populatiei.
Un prim pas spre adoptarea masurilor propuse de Medvedev a fost facut de mai multi parlamentari care s-au oferit sa intocmeasca o lege care sa elimine trecerea la ora de vara.
“Legea se bazeaza pe cercetarile stiintifice care demonstreaza ca trecerea la ora de vara afecteaza sanatatea fizica si psihica a oamenilor si amplifica numarul accidentelor rutiere si al sinuciderilor”, a declarat un oficial rus.
In prezent, legea este in stadiu de proiect si urmeaza sa fie supusa la vot in Parlament. Trecerea la ora de vara a fost adoptata de Rusia pentru a se reduce consumul de energie electrica.

Fosta guvernare comunista din Moldova acerut, in secret, bani de la UE

Fosta guvernare comunista de la Chisinau a cerut, in secret, de la Uniunea Europeana, 300 milioane de euro pentru a scoate tara din pragul falimentului.
Potrivit portalului moldovean Unimedia, informatia este confirmata de un document secret trimis de fostul presedinte Vladimir Voronin catre premierul de atunci, Zinaida Greceanii, in care ii cerea sa solicite ajutor din partea Comunitatii Europene, fapt executat de sefa cabinetului de ministri.“Trebuie de transmis urgent aceasta scrisoare catre UE”, se mentioneaza in “ordinul” lui Vladimir Voronin catre Zinaida Greceanii, unde este atasata scrisoarea formulata de fostul ministru al Finantelor, Mariana Durlesteanu.
Ulterior, in adresarea Zinaidei Greceanii catre Uniunea Europeana, premierul moldovean de atunci recunostea ca Moldova se afla in criza profunda si are nevoie, urgent, de fonduri. “In aceasta situatie, doar o finantare externa suplimentara pentru acoperirea deficitului bugetar ar putea ajuta la remedierea situatiei din tara”, se mentioneaza in documentul trimis de Greceanii catre oficialii europeni.