Consultatii oftalmologice gratuite in Valea Calugareasca

Cetatenii din comuna Valea Calugareasca vor beneficia, si anul acesta, de consultatii oftalmologice gratuite.
,, Pentru cei carora le este greu sa ajunga pana in Ploiesti, in localitate fiind multi batrani, vom mentine programul de consultatii gratuite, demarat in noiembrie 2009. Acestea se vor tine la Casa de Cultura, insa cu o frecventa mai redusa, adica o data pe saptamana’’, ne-a precizat Vasilica Neacsu, primarul comunei.
La randul sau, doctorul oftalmolog Ciprian Gheorghe crede ca aceasta masura se impune deoarece ,,70% dintre romani au nevoie de ochelari, insa nu recunosc sau, mai rau, folosesc lentile din comert, care nu au aceleasi dioptrii, nu sunt de calitate si din cauza lor pe urma vin la operatii de cataracta. Valea Calugareasca nu face exceptie’’. (C.D.)

Rusii isi petrec Craciunul pe Valea Prahoveii

Desi perioada Sarbatorilor de Iarna s-a incheiat deja pe Valea Prahovei, rusii si moldovenii care vor sarbatori maine Craciunul pe rit vechi au inceput sa ia cu asalt statiunile Sinaia si Azuga. Daca turistii care au petrecut noaptea de Revelion in statiunile din nordul Prahovei nu au avut noroc de un strat prea generos de zapada, ortodocsii de rit vechi au ocazia sa schieze, dupa ce zilele acestea partiile de pe Valea Prahovei au fost declarate, din nou, practicabile.

Azuga are, din nou, un singur viceprimar

Situatia de la sfarsitul anului trecut, cand Azuga avea doi viceprimari, ambii recunoscuti prin hotarari judecatoresti definitive, s-a clarificat prin iesirea unuia dintre cei doi din cadrul Consiliului Local Azuga. Florin Suica, membru PNL, si fost viceprimar al orasului Azuga, a iesit din carti, dupa ce a renuntat la statutul de consilier local. Drept urmare, viceprimar „oficial” al statiunii ramane, in continuare, pesedistul Iulian Glesnea.