Nu cu mult timp in urma, managerul general de la FC Petrolul, Vivi Rachita, declara in urma discutiei cu managerul de la SC Conpet Ploiesti, ing. Claudiu Colesiu, ca echipa petrolista ar putea disputa meciurile de acasa, din retur, pe cocheta arena din Strejnic (care apartine CS Conpet). Asta, numai in situatia in care Federatia Romana de Fotbal – data fiind reconsolidarea stadionului „Ilie Oana” – nu ar omologa aceasta baza sportiva pentru urmatoarele partide de pe teren propriu! Fapt, totusi, greu de imaginat din moment ce ar ramane „in picioare” tribuna I si utilitatile actuale. In opinia presedintelui Consiliului de Administratie al FC Petrolul, Alexandru Crangu, nu se poate lua o decizie de interdictie a disputarii jocurilor din retur, la Ploiesti, chiar daca arena nu mai are tribuna a II-a si cele doua peluze.
Mai mult, oficialii petrolisti se pare ca au in vizor si varianta de a evolua la… Plopeni!
Pe cat de concludent a fost „verdictul” dat de Vivi, privind prima optiune, aceea pentru stadionul din Strejnic, pe atat de vehementa a fost si reactia conducerii clubului Conpet, cea care, prin vocea presedintelui sectiei de fotbal, Marius Zencenco, a precizat urmatoarele: „Daca Petrolul va juca, din retur, pe stadionul nostru , antrenorul Silviu Dumitrescu isi va depune demisia imediat!”
Se pare ca unul dintre motivele pentru care Dumitrescu ar refuza „varianta Petrolului” ar fi acela al deteriorarii suprafetei de joc, care nu ar suporta disputarea a doua meciuri la interval de 24 de ore.
In alta ordine de idei, managerul Petrolului, Vivi Rachita, a apreciat comportarea mijlocasului Danut Enescu, in turul campionatului, jucatorul „transportatorilor” fiind considerat de Rachita ca fiind cel mai bun fotbalist din Liga a III-a, pe acest post.
Nelu STEFANESCU