Studentii si absolventii cu studii superioare au luat cu asalt, ieri, societatile de recrutare de forta de munca prezente la cea de-a VI-a editie a Targului de Joburi organizat de Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu universitatea ploiesteana. La eveniment si-au prezentat oferta de munca 25 de firme si companii multinationale din judetul nostru, precum si din Dambovita, Buzau si Bucuresti. Acestea au oferit peste 150 de locuri de munca in domenii precum petrol si gaze, tehnologii de prelucrare si proiectare in industria petroliera, imobiliar, mecanic, automatizare, metalurgie si electrotehnica, juridic, auto, financiar-bancar sau asigurari.
„Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice, plus masterat, si am lucrat o perioada la o firma in cadrul careia aveam functia de contabil. Din pacate, din cauza crizei financiare, acesta a inchis filiala din Ploiesti si, astfel, am ramas fara loc de munca. De cateva luni imi caut un alt job, insa pana in prezent nu am gasit. Sper totusi, ca la acest targ de joburi sa imi gasesc de munca”, ne-a precizat Lucretia Ilie din Ploiesti.
„Am venit la targul acesta pentru a-mi gasi un loc de munca. Inca nu am terminat facultatea, abia sunt anul I, insa trecem printr-o perioada grea si as vrea sa fiu si mai independenta”, ne-a precizat Loredana S., studenta a Facultatii de Petrol si Petrochimie din cadrul Universitatii „Petrol-Gaze” din Ploiesti.
Anemary GRIGORE