Petrolul Ploiesti – CSM Ramnicu Sarat 2-0 (1-0)
Stadion: Ilie Oana
Spectatori: 600
Au marcat: Minciuna 43, Elek 90
Petrolul: A. Vlad- M. Tudor, Bozga, Somodean, Cosic- C. Stoica (66- Nastase), Neagoie, Minciuna, Budescu (84- Japalau)- Turcan (58- C. Vlad), Elek
Antrenor: Vivi Rachita
CSM Ramnicu Sarat: Budur- Anton (84- Croitoru), Tirila, Pusca, Scarlat (76- Visan)- Dragan, Scwartz, Cristofan, Miron- Dragos, Nica(62- Banu)
Antrenor: Mihai Ciobanu
Arbitri: Emil Voicu ( Bacau)- Adrian Lorin Udrea (Targu Jiu), Mihaela Popesu Blandu (Targu Jiu)
Avertismente: Neagoie 30, Cosic 33/ Dragan 21, Budur 44
Jucatorul meciului: Bogdan MINCIUNA
La primul meci in care clubul Petrolul a pus in vanzare bilete pentru spectatori, numarul fanilor veniti pe “Ilie Oana” pentru a-si incuraja echipa nu s-a diminuat foarte mult, ceea ce inseamna ca oamenii sunt dispusi la normalitate, adica sa achite pretul biletului pentru a vedea evolutia favoritilor.
Si, mai important, publicul a avut un rol important in sustinerea echipei, care a castigat si gratie suportului pe care l-a primit din tribune in momentele grele ale meciului.
Chiar daca la prima vedere partida parea total dezechilibrata, disperarea oaspetilor- care adunasera doar 5 puncte in clasament- a facut ca jocul sa nu fie deloc unul usor pentru ploiesteni.
In primul sfert de ora, fotbalistii de la CSM Ramnicu Sarat au irosit doua sanse imense de a deschide scorul: mai intai Nica a scapat singur cu portarul Vlad, in zona centrala, dar a tras lamentabil, pentru ca, pe un contraatac scoala, acelasi Nica sa-i paseze ideal lui Scwartz, scapat si el singur cu portarul Petrolului, dar sutul acestuia, de la 16 metri, a fost respins de Vlad in corner.
Avertizati de cele doua ocazii mari de gol ale oaspetilor, jucatorii Petrolului au pus, treptat, stapanire pe mijlocul terenului, gratie disponibilitatii la efort a celor doi mijlocasi centrali- Neagoie si Minciuna- dar nu au creat ocazii de gol la poarta lui Budur.
Abia in minutul 43 ploiestenii aveau sa deschida scorul. Constantin Stoica apare la finalizare, la coltul lung, trage pe jos, Budur respinge in fata, acelasi Stoica reia in portarul oaspetilor, iar mingea ajunsa la Minciuna este expediata in plasa cu toata opozitia fundasului Pusca.
Un gol lipsit de spectaculozitate, dar foarte important in economia partidei.
Avand avantaj la pauza, petrolistii au incercat sa gestioneze aceasta situatie, permitand oaspetilor sa se apropie de poarta lui Vlad. Ratarile lui Dragos (min 66) si Miron (min 79) au reprezentat sansele importante de egalare pentru buzoieni in partea secunda. Pe contraatac, Elek trage din fuleu, dar mingea loveste bara(min. 85), pentru ca acelasi Elek sa puncteze pentru 2-0 la ultima faza a meciului, dupa o centrare perfecta a lui Japalau.
O victorie importanta pentru Petrolul, obtinuta dupa un joc neconvingator, dar care arata ca echipa poate sa se impuna chiar si atunci cand evolueaza modest. Mai ales cand are in spate un public de apreciat, care o sustine si in momentele dificile.
Declaratii dupa meci:
Mihai Ciobanu – antrenor CSM Ramnicu Sarat:
„Am ratat ocazii importante si am fost taxati de o grupare care are jucatori cu experienta. Personal, vad echipa Petrolul implicata in lupta pentru cele doua locuri promovabile ale acestei serii. In ceea ce ne priveste , platim tribut unor greseli comise in vara, atunci cand s-a dorit promovarea in Liga a II-a , dar nu s-a vizat si construirea unei echipe pentru acest esalon”.
Vivi Rachita- antrenor Petrolul:
” E bine ca am luat trei puncte. A fost un meci in care succesul nostru s-a conturat greu, ca la o nastere dificila. Din punctul meu de vedere, sunt multumit doar de rezultat, jocul fiind unul dintre cele mai slabe pe care le-am facut in fata propriilor suporteri”.
In runda viitoare, din Liga a II-a de fotbal, Petrolul va evolua in deplasare, pe terenul celeilalte formatii prahovene din Seria I, Tricolorul Breaza.
Edi MOLDOVAN