Petrolistul Kaproni Boldesti – Chimia Brazi 2-0 (1-0)

Stadion: „Petrolistul” – Boldesti. Spectatori: circa 450. A marcat: Gabriel Bociu (7 si 63).
Petrolistul Kaproni Boldesti: Serban (cpt) – Popa, Ciobanu, Ionescu, Dobrinoiu – Micu – Defta (82 Nica), Secreteanu (89 Paraschiv), Bociu (O. Gheorghe), Gherghe – Arnautu (53 D. Nae)
Antrenor: Dragos Mihalache.
Chimia Brazi: Panaite – Neagu, Sambou, Gatu, Ghita – Baroian (67 F. Dumitru), Dinu, Stana, Irimescu (cpt.) (54 Butufei), Lefter (54 Cotan) – Vlad (50 Mutiu). Antrenor: Eusebiu Tudor
Avertismente: Micu (30), Ionescu (84), Ciobanu (90) / Dinu (17), Stana (23).
Eliminari: Gherghe (20) / Dinu (20)
Au arbitrat: Valentin Neagu Suica, Lucian Stamanichi, Eduard Petrov (toti din Bucuresti)
Observatori FRF: Marius Beudeanu (Brasov), Vasile Mihu (Constanta)
Jucatorul meciului: Gabriel Bociu
Derbiul local dintre Petrolistul Kaproni si Chimia Brazi a lasat un pic de dorit, strict fotbalistic, crisparea dominand prestatia ambelor echipe, dar niciunul dintre spectatorii prezenti la joc nu poate spune ca are ce regreta, confruntarea dintre cele doua grupari avand destule momente interesante.
Primul dintre ele – echipele de start: de la oaspeti au lipsit Cotan, Mutiu si Odoroaba, primii doi fiind considerati de antrenorul Eusebiu Tudor “nepregatiti”. Al doilea moment – primul gol al meciului: in min. 7, Dobrinoiu centreaza de pe stanga, Defta recentreaza in fata portii, pana in coltul careului de 6 m, de unde Bociu reia in plasa, mingea “ciupind” si transversala. Urmeaza al treilea “punct de reper” al primei reprize – dubla eliminare si momentele hilare prilejuite de lipsa de instruire a arbitrilor, care nu stiu regulamentul si, pe finalul primului mitan, sansa de egalare a oaspetilor, cu o lovitura de cap expediata de Lefter, care intalneste bara (min. 41), astfel ca la cabine se intra cu 1-0. Ar mai fi de remarcat si o faza in care Vlad este “tamponat” in careu de portarul Serban, dar, la ce patise centralul pana atunci, sa mai dea si un 11 metri, chiar ca era imposibil… Dupa pauza, cam acelasi scenariu, cu Chimia preocupata de posesie, dar fara a pune o prea mare presiune la poarta juniorului Serban. Intra si “piesele grele”, Mutiu si Cotan, dar situatia, pe tabela, nu se schimba in bine. Mutiu executa inselator o lovitura libera, mingea ducandu-se, deviata de zid, in corner, milimetric pe langa bara, dar golul vine tot in poarta lui Panaite, care este “executat” de acelasi Gabi Bociu (foto, in duel cu fostul divizionar A, Irimescu), cu largul concurs al coechipierului Neagu, fundasul chimist caruia mijlocasul Bociu ii fura “sunca din fasole”, mingea pierduta in careu de aparator transformandu-se in golul care a adus linistea celor de la Kaproni (min. 63). Desigur, continua greselile de arbitraj, Chimia se zbate ca pestele pe uscat, dar lumea din tribuna este multumita, Petrolistul Kaproni consolidandu-si pozitia de lider inainte de jocurile cu doua dintre codasele clasamentului, CF Predeal si Petrolul Videle. In plus, gazdele si-au luat revansa dupa infrangerea din returul trecut si dupa eliminarea din Cupa Romaniei, in fata Chimiei, iar conducerile celor doua grupari se incurajeaza si se felicita reciproc. Totul e bine, cand se termina cu bine!
Declaratii dupa meci:
Eusebiu Tudor: “Am venit aici sa castigam, am vrut acest lucru, dar greselile individuale foarte mari facute la cele doua goluri, de Gatu, respectiv   Neagu ne-au costat. Din pacate, avem probleme cu omogenizarea, cu forma sportiva a jucatorilor, cu pregatirea acestora, care este diferentiata. Este greu din Cotan sau Mutiu sa faci jucatori de 90 de minute, dupa ce s-au antrenat prin parcuri o vara intreaga”.
Dragos Mihalache: “ Imi felicit jucatorii pentru daruirea pe care au aratat-o in teren si cred eu ca am meritat sa castigam. Am intalnit o echipa buna, valoroasa, care nu-mi explic de ce are asa de putine puncte in clasament, pentru ca valoarea Chimiei este una mult superioara locurilor retrogradabile.”
Marian DIMA