Liderul talibanilor pakistanezi a fost eliminat

Liderul talibanilor pakistanezi, Baïtullah Mehsud, a fost eliminat de tiruri cu rachete americane in timp ce i se facea masaj pe acoperisul unei case. Un responsabil antiterorism american a spus ca exista “indicii puternice ce arata ca Mehsud a murit”.
Potrivit CNN, liderul rebel era urmarit de cateva saptamani de noua avioane americane fara pilot, iar agentii CIA au primit chiar de la Barack Obama autorizatia de a lovi, daca au tinta clar in vizor.
“Brusc, miercuri seara, un barbat a aparut pe acoperisul casei socrului lui Mehsud”, a informat CNN, “Era un barbat corpolent, mic de inaltime, ale carui semnalmente corespundeau cu cele ale lui Mehsud, iar o femeie a inceput sa-i maseze picioarele. CIA stia ca liderul talibanilor suferea de diabet si de multe ori il dureau picioarele”, potrivit sursei.
“Atunci, CIA a decis sa intervina. Agentii CIA au considerat sa il au in vizor si l-au eliminat”, a informat CNN, precizand ca in ziua respectiva fusese foarte cald, ceea ce explica de ce Mehsud se afla pe acoperisul casei.
Guvernul pakistanez este aproape sigur ca Mehsud a fost eliminat in fieful sau din Waziristanul de Sud, dar talibanii neaga.

Autovehicule incendiate la Paris

A doua zi de violente in suburbiile Parisului, dupa ce un tanar a murit in noaptea de duminica spre luni, in conditii suspecte.
Noaptea trecuta, mai multi protestatari au incendiat un autocar si cel putin cinci autoturisme si au aruncat cu pietre asupra fortelor de ordine. Cu o noapte inainte, ei incendiasera 29 de masini si au aruncat cu cocktailuri Molotov in reprezentantii fortelor de ordine. Unul dintre agresori chiar a tras un foc de arma in directia politistilor.
Exista temeri ca tulburarile provocate in 2005 de tinerii din cartierele defavorizate ale marilor orase franceze s-ar putea repeta. Potrivit unor martori oculari, duminica seara, o masina a politiei a lovit o motocicleta pe care se afla un tanar care incerca sa fuga de oamenii legii.