In ciuda vremii caniculare de afara dar si a temperaturii ridicate din sala, pugilistii sectiei de box a clubului Petrom Petrolul Ploiesti indura, cu stoicism, programul dur de antrenamente conceput de inimosul lor antrenor, Titi “Prosop” care devine sparringpartnerul lor in numeroase reprize.
“Cele doua antrenamente zilnice isi vor gasi corespondent in cariera viitoare a acestor tineri sportivi, care doresc, cu adevarat, performanta” ne-a precizat Titi Tudor.
Tot de la el am aflat programul complet al urmatoarei perioade, pentru seniori, care urmeaza sa urce in ring la finele acestei luni , la Arad, acolo unde in perioada 26 iulie – 2 august se va desfasura gala finala a Campionatului National de Box.
Pana sambata, antrenamentele se vor desfasura in sala “Upetrom” din Ploiesti apoi caravana pugilistilor petrolisti va lua cap compas localitatea Cornu pentru un nou stagiu centralizat de pregatire.
Practic, aceasta este locatia in care se refugiaza, an de an, boxerii prahoveni, complexul din comuna Cornu fiind “laboratorul” medaliilor care se afla ,deja, in panoplia clubului Petrom. Lotul de boxeri care se va deplasa in cunoscuta comuna prahoveana are urmatoarea componenta:
Vasile Sandu, Gigel Vasile (ambii categoria 57 kg), Sergiu Bobaru, Florin Ion (categ. 60 kg), Ionut Boghianu si Robert Bobaru (64 kg), Georgian Popescu (69 kg), Tiberiu Purcoi (81 kg) si Alin Matei (91 kg).
Toti acesti boxeri seniori se vor pregati sub atenta si competenta supraveghere a antrenorilor emeriti Titi Tudor si Ion Moroita, doi tehnicieni care au dat lumii pugilistice numerosi campioni.
“Sunt increzator in sansa baietilor mei care sunt pregatiti sa ajunga in varful piramidei, spre medalii. Desigur, mi-as dori cateva din cel mai pretios metal, dar totul sta numai si numai in capacitatea lor tehnico-tactica de a se impune in momentele dificile din meciuri” ne-a precizat Titit Tudor.
Cand a facut aceasta declaratie el se gandea la faptul ca din lot fac parte campionii en titre, Vasile Sandu si Georgian Popescu, vicecampionii Gigel Vasile si Tiberiu Purcoi, dar si alti doi pugilisti tineri si talentati, dornici de performanta cum ar fi Sergiu Bobaru, Florin Ion sau Alin Matei.
De retinut este si faptul ca plecarea catre Arad se va face direct din cantonamentul centralizat de la Cornu.
Nelu STEFANESCU
Cristi DAMIAN