Eric Gerets: “Am ales sa ma duc la Al Hilal si din cauza banilor”
Antrenorul formatiei franceze Olympique Marseille, belgianul Eric Gerets, a confirmat ieri ca, din sezonul viitor, va prelua conducerea formatiei arabe Al-Hilal, unde evolueaza si romanul Mirel Radoi.
Tehnicianul a anuntat ca gruparea saudita l-a vrut de la jumatatea lunii martie, dar el trebuia sa termine sezonul cu Olympique Marseille. “Ei au acceptat ca trebuie sa raman la echipa, apoi mi-au spus din nou sa vin, iar in final m-am decis. Sigur ca m-am dus si pentru bani, siguranta financiara a contat”, a spus Gerets.
Gruparea din Riad l-a avut antrenor pe Cosmin Olaroiu, iar intre timp a mai demis un tehnician din cauza rezultatelor nesatisfacatoare din campionat, desi echipa evolueaza, in continuare, in Liga Campionilor Asiei.
Presa araba a scris ,acum cateva saptamani, ca Eric Gerets a si semnat o intelegere cu Al-Hilal, unde va primi un salariu lunar de 250.000 de euro, iar contractul va fi valabil pentru doi ani, incepand din iulie.
Constantin Lacatusu vrea sa urce, in premiera, pe un varf din Groenlanda
Alpinistul Constantin Lacatusu, primul roman care a cucerit Everestul, demareaza proiectul ROMANIAN ECO – GREENLAND EXPEDITION 2009. Concret, isi propune sa traverseze Groenlanda si sa urce pe cel mai inalt varf din Arctica.
Intre 24 mai si 14 iunie, expeditia romaneasca va urca pe varful Gunnbjornsfjeld, de 3.700 m, cel mai inalt din Groenlanda si din Arctica. Apoi e programata ascensiunea, in premiera, a unui varf din Muntii Watkins, fara tabere intermediare.
Iar in septembrie vrea sa traverseze complet, pe schiuri, calota glaciara a Groenlandei. Traseul are 600 km, cu peste 100 km mai lung decat cel parcurs prima data in istorie de exploratorul norvegian Fridtjof Nansen.
Constantin Lacatusu va efectua si observatii de teren despre impactul incalzirii globale asupra reliefului glaciar.
Belgia: A inceput barajul pentru titlul de campioana
Echipa pregatita de Ladislau Boloni, Standard Liege, a remizat, joi, cu Anderlecht Bruxelles, scor 1-1, in deplasare, in prima mansa a barajului pentru deciderea campioanei Belgiei.
Gazdele au deschis scorul prin Legear (52), iar oaspetii au stabilit rezultatul final prin Mbokani (60). T. Mikulic, de la Standard, a fost eliminat cu trei minute inainte de final, pentru al doilea galben.
Luis Figo are profil de presedinte
Fostul international portughez Luis Figo are profil de presedinte.
Constatarea ii apartine sefului Federatiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail, care il vede pe colegul lui Cristi Chivu de la Inter Milano drept cel mai potrivit pentru a-i lua locul in 2010.
“Il admir foarte mult pe Luis Figo pentru tot ce a facut si cred ca el este capabil sa fie noul presedinte al federatiei, are profilul necesar.
Figo este un om extraordinar, iar daca va candida, eu il voi sustine”, a spus Madail, aflat in fruntea FPF din 1996. Mandatul sau se va incheia in 2010.
Figo (36 de ani) a devenit campion al Italiei in acest an cu Inter Milano, insa a anuntat ca la finalul sezonului va renunta la fotbalul de performanta, dupa o cariera in care a mai imbracat tricourile echipelor Sporting Lisabona, FC Barcelona si Real Madrid si in care a jucat de 127 de ori pentru nationala Portugaliei, inscriind 32 de goluri.
Totusi, inainte de a alege costumul de presedinte, Figo nu exclude posibilitatea de a mai juca o perioada in China sau SUA.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentculise
Articolul următorSpecialistii avertizeaza: