Castelul Bran a intrat de ieri, oficial, in posesia mostenitorilor familiei de Habsburg. Retrocedat arhiducelui Dominic de Habsburg in 2006, castelul a ramas in administrarea statului roman pentru inca trei ani. Momentul predarii coincide cu o reducere drastica a programului de vizitare a unuia dintre principalele obiective turistice ale tarii noastre.
Potrivit lui Corin Trandafir, avocatul familiei de Habsburg, faptul ca se schimba managementul castelului Bran va aduce mai multe avantaje. “Se schimba modul de operare, va fi vorba despre diferenta care exista intre managementul privat si cel public. Se vor face niste investitii, sa fie renovata casa administratorului, casa de ceai a principesei Ileana, sa se faca o terasa. In castel va trebui sa facem reparatii la acoperis. Proprietarii intentioneaza sa investeasca in primii doi ani 400.000 de euro” a spus acesta.
Castelul va fi mobilat de familie, pentru a evoca atmosfera de dinainte de nationalizare.
In plus, la Bran se vor organiza evenimente private, “deschise unui grup restrans de persoane, care indeplinesc anumite standarde”. Acestea nu vor afecta programul de vizitare, potrivit lui Corin Trandafir, care a aratat ca numarul lor nu va depasi 5-10, pe an.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDIN CULISE
Articolul următorDiabetul loveste in tineri