Inca o data suporterii Petrolului au aratat, luni seara, ca stiu sa pastreze asa cum se cuvine memoria celor care au insemnat ceva pentru aceasta echipa. Si Ilie Oana nu a insemnat doar „ceva” pentru Petrolul, el fiind, de departe, omul pe care cei care cunosc traditia acestei echipe nu au cum sa-l uite vreodata. Fostul antrenor a fost omagiat de suporteri in cadrul unui mars comemorativ organizat la 16 ani de la moartea sa.
Reuniti pe platoul din fata Casei Albe, din Ploiesti, suporterii au plecat spre stadionul care-i poarta numele antrenorului care a facut din Petrolul echipa campioana a Romaniei. Pe drum, ei au cantat imnul echipei favorite si au scandat numele lui Ilie Oana.
La eveniment au participat, alaturi de fani, si fosti jucatori ai Petrolului-Mircea Dridea (in foto), Vivi Rachita si Dumitru Jipa- dar si nepotul marelui antrenor, Alexandru Baciu.
La monumentul dedicat memoriei fotbalistilor de la Petrolul, amplasat in curtea bisericii de langa stadion, au fost depuse coroane de flori.
Laudabila, ramane initiativa suporterilor care au organizat acest mars comemorativ, ei aratand, si prin acest gest, ca sunt mult mai prompti decat actuala conducere a clubului ploiestean, corigenta la astfel de actiuni.
Edi MOLDOVAN