Ronaldo dezminte ca vrea sa plece la Real Madrid



Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a negat informatiile aparute, saptamana trecuta, in presa engleza, legate de un posibil transfer al sau la gruparea Real Madrid, la finalul acestui sezon. “De fiecare data este aceeasi intrebare. Va spun ca sunt foarte fericit la Manchester si cred ca este clubul ideal pentru mine”, a declarat internationalul portughez, luni, in conferinta de presa dinaintea partidei cu FC Porto, din sferturile Ligii Campionilor.
Cotidianul britanic The Guardian a scris, weekendul trecut, ca fotbalistul portughez nu a renuntat la ideea de a pleca la Real Madrid in vara, in ciuda esecului transferului sau din sezonul precedent. Sursa citata a notat ca ar fi fost incepute negocieri intre cele doua cluburi in vederea plecarii jucatorului pentru suma de circa 75 de milioane de lire sterline.
Atacantul lusitan a adaugat ca este convins ca gruparea de pe arena “Old Trafford” este capabila sa-si atinga toate obiectivele propuse pentru acest sezon, in special sa cucereasca Premier League si Liga Campionilor. “Putem sa castigam tot in acest sezon. Putem sa invingem pe FC Porto si sa ajungem mai departe in competitie. De asemenea, suntem si cea mai buna echipa din Anglia, am demonstrat acest lucru si trebuie sa continuam sa ramanem lideri”, a continuat Ronaldo. Partida dintre Manchester United si FC Porto, cotand pentru primul tur al sferturilor Ligii Campionilor, a avut loc aseara, pe stadionul clubului englez.

Michael Jordan – inclus in Panteonul Gloriei



Fostul jucator din NBA, Michael Jordan, a fost inclus, in Panteonul Gloriei baschetului, impreuna cu alti doi componenti ai Dream Team-ului SUA, participanti la Jocurile Olimpice de la Barcelona, David Robinson si John Stockton.
Michael Jordan, David Robinson si John Stockton au primit cel putin 18 din cele 24 de voturi necesare in timpul scrutinului Comitetului de onoare al Panteonului Gloriei de luni, din Detroit (Michigan), pentru a intra in “Hall of Fame-ul” baschetului. Antrenorul echipei Utah Jazz, Jerry Sloan si Vivian Stringer, antrenoare de legenda a unor echipe universitare de baschet, au primit de asemenea aceasta distinctie. Jordan, care este dublu campion olimpic cu nationala SUA, in 1984 (la Los Angeles) si in 1992 (la Barcelona), detine mai multe recorduri in NBA cum ar fi cel al mediei de puncte marcate in cariera – 30,1 puncte. Castigatorul a sase titluri de campion NBA cu echipa Chicago Bulls a fost desemnat de cinci ori cel mai bun jucator al sezonului (MVP) si a fost selectionat de 14 ori in All Star Game. David Robinson a fost cel mai bun jucator NBA in 1995 si a cucerit doua titluri de campion cu San Antonio Spurs (1999, 2003), in timp ce John Stockton este cel mai bun pasator din istoria ligii si a evoluat pentru formatia Utah Jazz.Robinho scapa de urmarire penala
Atacantul brazilian al echipei Manchester City, Robinho, interogat de politie, in luna ianuarie, in cadrul unei anchete privind “o agresiune sexuala grava”, nu va fi urmarit penal.
Dupa comiterea unei agresiuni sexuale grave, intr-o discoteca din Leeds, in data de 14 ianuarie 2009, politia a anuntat arestarea, si apoi eliberarea unui barbat, fara a preciza identitatea acestuia. “Un dosar a fost transmis Parchetului, care a decis sa nu inceapa urmarirea penala”, a anuntat, politia din Leeds.
“Sunt fericit sa anunt ca Robson de Souza (Robinho) a fost absolvit de orice acuzatie de viol. El si-a sustinut nevinovatia pe tot parcursul procedurii judiciare, si sunt fericit ca nu sunt urmari”, a declarat agentul jucatorului, Chris Nathaniel, intr-un comunicat.
Potrivit cotidianului The Sun, o studenta l-ar fi acuzat pe Robinho ca a violat-o in discoteca “The Space” din Leeds. Robinho, care este casatorit si are un copil, s-a deplasat la discoteca respectiva insotit de coechipieri de la Manchester City.

MasterCard, sponsorul oficial al Ligii Campionilor



La inceputul anului, relatiile dintre MasterCard si UEFA se racisera, MasterCard anuntandu-si sustinerea pentru Cupa Mondiala de Rugby din 2011, insa traditionalul sponsor al Ligii Campionilor nu a putut sa renunte la puternica competitie.
MasterCard si-a prelungit contractul cu UEFA si va fi partenerul oficial al Ligii Campionilor pana in 2012, dar si al Supercupei Europei in urmatorii trei ani, anunta site-ul uefa.com. Astfel, MasterCard se alatura celorlalti sponsori ai celei mai importante competitii intercluburi – Sony, Heineken si UniCredit. “Suntem foarte fericiti sa innoim acest contract cu MasterCard, unul dintre cele mai importante branduri din lume”, a spus secretarul general al UEFA, David Taylor.
“Sponsorizarea reprezinta un punct de o importanta critica pentru strategia de marketing a MasterCard, asa ca suntem incantati de aceasta noua intelegere cu UEFA Champions League,” a adaugat si presedintele MasterCard in Europa, Javier Perez.