In viitorul parc industrial Urlati a fost concesionat intregul teren disponibil

Incepand de ieri, lunga lista a companiilor straine care au decis sa investeasca in Prahova, in principal ca urmare a atractivitatii mediului de afaceri , cuprinde un nou nume: firma americana Plasti Pak.
Astfel, conducerea acesteia a semnat, ieri, contractul de concesionare, pe durata a 49 de ani, a noua hectare de teren apartinand SC Ploiesti Industrial Parc – punctul de lucru Urlati (al carei unic actionar este Consiliul Judetean Prahova), unde urmeaza sa construiasca o moderna fabrica de ambalaje, destinate produselor cosmetice ce vor fi realizate, tot in parcul industrial Urlati, de catre cunoscuta companie Procter&Gamble.
„Potrivit prevederilor contractuale, firma Plasti Pak urmeaza sa investeasca, in urmatorii trei ani, 50 de milioane de euro si sa asigure, prin noua fabrica de ambalaje a produselor cosmetice, cel putin 35 de locuri de munca. Demn de subliniat mi se pare si faptul ca, intre Mexic si Romania, firma Plasti Pak a decis, in cele din urma, sa investeasca la Urlati.
Ca atare, aici nu mai avem disponibil pentru investitori niciun metru patrat de teren, intrucat restul suprafetei (de 25 de hectare) a fost concesionat, dupa cum se stie, companiei Procter&Gamble, care va asigura un loc de munca bine platit altor 350 de someri din Urlati sau din imprejurimi”, ne-a precizat directorul SC Ploiesti Industrial Parc- Fabioara Ionescu (in foto). Conducerea societatii a alocat, cu putin timp in urma, circa 8 milioane de lei din bugetul propriu pentru asigurarea utilitatilor necesare viitorului parc industrial Urlati (respectiv executarea drumurilor de acces, alimentarea cu energie electrica, apa si canalizare), urmand ca aprovizionarea cu gaze naturale sa se faca pe cheltuiala Consiliului Judetean.
D. CONSTANTIN