Inspectori din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova, au efectuat, ieri, un control de rutina la agentii comerciali care isi desfasoara activitatea in interiorul Halelor Centrale din Ploiesti, controlul inscriindu-se in traditionalul program “Actiunea MOV”. Cu aceasta ocazie, a fost depistata carne de pasare care era depozitata la temperaturi de 21-22 de grade, desi legea prevede ca aceste produse sa fie tinute la cel mult 4 grade. Mai mult decat atat, la o unitate exista grafic de temperatura, dar lipsea termometrul. Nici la unitatile care ofereau spre vanzare carne de miel lucrurile nu stateau mai bine, in sensul ca temperatura masurata, in acel moment de inspectorii OJPC era de 22 de grade. Potrivit declaratiilor lui Alexandru Cardei, inspector OJPC, acest lucru se intampla din cauza faptului ca se aduc prea multi miei la vanzare si, pana cand acestia sunt vanduti, temperatura optima nu mai are cum sa se pastreze. “Normal ar fi sa existe cativa miei expusi la vanzare, iar ceilalti sa fie tinuti in frigider, la temperaturi de 2-4 grade, potrivit normelor in vigoare. De asemenea, au mai fost depistate oua care erau depozitate langa dulciuri, nerespectandu-se normele care reglementeaza vecinatatea produselor. Totodata, se comercializa cozonac care avea trecuta ca data a expirarii, ziua de 9 aprilie.” Dupa cum ne-au precizat inspectorii OJPC Prahova, agentii economici la care s-au gasit nereguli vor fi sanctionati cu amenzi de cel putin 1.000 de lei.
Catalina STROE