Restaurantele din Ploiesti si-au adaptat oferta la vremurile de criza si deja a aparut un meniu specific. Afisul cu „Meniu de criza la numai 15 lei” este postat chiar pe geamul unui restaurant din zona centrala a Ploiestiului, in intentia evidenta de a atrage clienti. Am intrat in local si ne-am interesat de oferta. Dupa cum ne-a explicat unul dintre ospatarii restaurantului, felurile de mancare cuprinse in acest meniu formau altadata – adica inainte de a se face simtite efectele crizei – meniul zilei, iar in contextul actual a devenit unul de criza, fiind mai ieftin decat celelalte.
In ce consta de fapt meniul de criza? Ciorba dupa preferinte – de legume sau de pui, supa de fasole cu afumaturi, ciorba de perisoare si la felul doi – diverse mancaruri – tot la alegere: pulpa de porc sau de vita la tava cu piure de cartofi, snitel de pui cu cartofi nature sau pui cu legume, plus o salata asortata sau de muraturi si painea casei – toate acestea la 15 lei. ” In timpul pranzului vin cele mai multe persoane ca sa comande meniul de criza. Sunt fie oameni pe care ii prinde ora pranzului la cumparaturi prin Piata Centrala, fie angajati de la magazinele din jur. Mai vin si cate 3-4 persoane care ies in pauza de masa, de la birourile din zona”, ne-a mai precizat ospatarul.
Unul dintre argumentele mentionate de catre personalul localului in favoarea unui astfel de meniu este pretul scazut al acestuia, comparativ cu cel al altor feluri de mancare care sunt comandate separat, nefiind incluse in oferta, si a caror nota de plata ar putea depasi lejer suma de 30 de lei.
H.POSTA














