Dragi cititori,
acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta,
va nemultumeste,
va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca merita apreciat.

Cine beneficiaza de specializare gratuita ?

“Stiu ca somerii pot beneficia de calificare sau de specializare gratuita, insa, am auzit ca au mai aparut noi categorii de beneficiari de formare profesionala. Care sunt acestea si ce obligatii au ?”
Mihaela Pantea, Ploiesti
* * *
Potrivit legii 76/2002, serviciile de formare profesionala se asigura gratuit, la cererea persoanelor angajate si pentru cele care au reluat activitatea ca urmare a incetarii concediului pentru cresterea copilului, dupa satisfacerea stagiului militar sau ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate. Astfel de cursuri sunt organizate si de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova. Daca va incadrati intr-una dintre aceste categorii aveti obligatia sa participati la toate activitatile cuprinse in programul de formare si sa va prezentati la examenele de reexaminare sau absolvire. In caz contrar, veti fi obligata sa restituiti cheltuielile serviciilor prestate. Exceptie se face in cazul in care neprezentarea este cauza unor motive neimputabile dvs.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorSTRADA FRANCEZA (II)