FC Ploiesti – FC Petrolul se joaca pe „Astra”

Federatia Romana de Fotbal a confirmat, ieri, prin adrese trimise ambelor cluburi, locul si data desfasurarii meciului din runda a doua a returului, dintre FC Ploiesti si FC Petrolul. Astfel, acesta se va juca duminica, 8 martie, de la orele 19.00, pe arena „Astra”. Meciul va fi televizat, in direct, de postul TV „Sport.ro”.
FC Ploiesti a anuntat catre F.R.F. faptul ca, in acest retur, este posibil sa foloseasca atat arena „Ilie Oana”, unde a jucat in tur si in sezonul trecut, cat si arena „Astra”, care apartine patronului echipei, Ioan Niculae.
Partida, care este considerata una cu grad ridicat de risc, va avea parte de o organizare ireprosabila, tocmai pentru a se evita eventualele neplaceri cauzate de suporteri.
Din acest motiv, la un moment dat, se vehicula chiar varianta ca acest meci sa se dispute la Campina, pe stadionul Poiana, varianta care nu mai este, insa, de actualitate.
Echipele FC Ploiesti si Petrolul sunt considerate, alaturi de Ceahlaul Piatra Neamt, singurele echipe din seria I a ligii secunde de fotbal care au ca obiectiv declarat promovarea in Liga I.
In meciul tur, disputat pe Ilie Oana, FC Ploiesti s-a impus intr-o partida considerata a fi in deplasare, cu scorul de 3-2.
Anul trecut, pe stadionul Astra, suporterii ploiesteni au putut vedea la lucru doar echipe din afara orasului, CS Otopeni fiind formatia din Liga I care a evoluat in toate meciurile din turul campionatului pe aceasta arena. De asemenea, stadionul Astra a gazduit si meciuri din Cupa Romaniei, cel mai spectaculos dintre acestea fiind cel dintre formatiile Otelul Galati si FC Brasov.
Marian DIMA