Noua arma a fotbalului mondial
Suporterii primei reprezentative de fotbal a Mexicului au gasit o metoda inedita de a-si ajuta favoritii, acestia urmand sa recurga la voodoo pentru a-i invinge pe americani intr-o confruntare contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010.
Cotidianul Record a inceput o campanie in urma careia peste 8.000 de papusi imbracate in tricoul american vor fi intepate “cu gandul la un jucator din echipa adversa”.
Mexicul nu a mai invins SUA din anul 2000, cele doua nationale urmand sa se intalneasca in partida de debut a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din anul 2010. Aceasta campanie se pare ca nu va fi singulara, urmand sa fie intepate si tricouri ale nationalelor din Honduras, Costa Rica, Trinidad-Tobago si Salvador, urmatorii adversari din preliminarii.
Kalou si Drogba – investigati
Salomon Kalou a adus, miercuri seara, victoria lui Chelsea, in fata echipei de cosmar pentru Steaua, Middlesbrough. Ivorianul a inscris de doua ori, dar felul in care a celebrat golurile s-ar putea sa-l coste o penalizare din partea Asociatiei de Fotbal din Anglia (FA). Kalou si-a incrucisat mainile, ca si cum ar purta catuse, iar coechipierul sau, Didier Drogba, l-a acompaniat.
Dupa gestul lor, cei doi ivorieni sunt investigati de FA. Dupa ce a inscris, Kalou s-a indreptat catre suporteri si-a incrucisat incheieturile mainilor ca si cum ar fi fost incatusat. Faptul ca si Drogba a facut imediat acest gest, i-a facut pe oficiali sa creada ca semnul are conotatii politice. Se pare ca gestul ii era adresat lui Antoine Assale Tiemoko. Ivorianul a fost eliberat din inchisoare dupa o sentinta de un an, fiind acuzat de calomnierea procurorilor si sfidarea curti intr-un caz de coruptie.
“Salomon spune ca nu are legatura cu acest lucru. El incerca doar o noua celebrare a golului si si-a incrucisat mainile. Cateodata el isi mai pune mainile pe fata, ca si cum ar purta o masca”, a declarat purtatorul de cuvant al echipei Chelsea.
Pentru acelasi gest de sarbatorire a golului, alti doi fotbalisti din Anglia au fost sanctionati. David Norris (Ipswich) a primit o amenda de 5.000 lire sterile din cauza gestului prin care il sprijinea pe un fost coleg de la Plymouth, condamnat la sapte ani si patru luni de inchisoare dupa ce a provocat moartea a doi frati, in urma unui accident rutier. Tim Cahill s-a incatusat dupa ce a dat un gol si a dedicat gestul fratelui sau, condamnat la sase ani de inchisoare pentru ca a lovit o persoana in urma unei altercatii.
Pele loveste dur
Fosta mare glorie a fotbalului brazilian, Pele (Edison Arantes do Nascimento), ii critica pe Robinho (Mancheste City), Adriano (Inter Milano) si Ronaldo (Corinthians) pentru comportamentul din afara terenului de joc.
Fostul internatonal precizeaza ca prin modelul pe care il ofera, cei trei inchid portile noilor generatii de jucatori din Brazilia. “Am muncit mult in ultima perioada pentru a deschide usa noilor generatii. Robinho, Adriano si Ronaldo nu au facut altceva decat sa o inchida. Povestea cu intamplarea lui Robinho (n.r. – a fost acuzat de viol) ma intristeaza, este un fotbalist de mare valoare, dar care nu face acum o imagine buna fotbalului si tarii sale.
Este pacat sa vezi cum persoane care pot deveni adevarate modele se comporta asa”, a declarat Pele. Daca Robinho este un client nou al ziarelor de scandal, Adriano si Ronaldo au facut sa curga multa cerneala in jurul escapadelor nocturne pe care le-au facut de-a lungul ultimilor ani.
Enervare la fileu
Andy Roddick a avut ceva de impartit cu arbitrul de scaun pe toata durata partidei. La scorul de 4-1 in primul set, elvetianul se pregatea sa serveasca. Cei doi au un schimb rapid de mingi, Federer trimite o minge in stanga lui Roddick iar arbitrul striga aut. Federer cere challenge si, la reluare, se vede ca mingea a atins putin linia de margine. Punctul se repeta. Federer serveste, Roddick nu se duce dupa minge iar arbitrul striga aut. Elvetianul cere din nou challenge si, la reluare, arbitrul isi da seama ca mingea a atins din nou, la limita, linia de margine. Se acorda punct pentru Federer. Acesta a fost momentul cand Roddick s-a enervat. “Am fost chiar pe traiectorie, adica vrei sa imi spui ca eu nu puteam sa lovesc mingea? De unde ma stii tu pe mine ca las o minge sa treaca asa usor?”, s-a lamentat Roddick. Federer a castigat acel game si a majorat diferenta la 5-1.
Drama pe stadion
Un suporter al formatiei germane Borussia Dortmund a decedat, miercuri seara, dupa ce a cazut cativa metri in gol de la tribuna a-II-a a lui Westfalenstadion.
Totul s-a petrecut in timpul partidei dintre Borussia si Werder Bremen, contand pentru Cupa Germaniei.
In varsta de 20 de ani, microbistul se afla, conform anchetatorilor, in stare de ebrietate si a decedat la spital din cauza unor rani profunde suferite in zona capului.
“Ii curgea sange din urechi, iar mai apoi din nas. Avea o rana urata rau la cap. I-a fost acordat rapid un prim ajutor”, a declarat un martor citat de cotidianul Bild.
Aproximativ 73.000 de spectatori au asistat la partida dintre Borussia si Werder incheiata cu scorul de 2-1 pentru oaspeti (au marcat Hugo Almeida ‘62 si Claudio Pizarro ‘80, respectiv Frei ‘11, pentru Borussia).