sustine Horia Tiseanu,
primar al municipiului Campina
– In 2009, municipalitatea va putea asigura salariile angajatilor din administratia publica locala, ajutoarele sociale, salariile profesorilor etc?
– Cu siguranta, administratia campineana va asigura salariile tuturor angajatilor. Sunt convins ca, si in acest an, Consiliul Judetean ne va transfera, de la bugetul de stat, fonduri suficiente pentru plata salariatilor din invatamant. Municipalitatea si legislativul judetean sunt intermediari in aceasta situatie. Noi primim fonduri de la Guvern pentru plata celor din sistemul de invatamant, fonduri care, desi constituie capitol distinct in cadrul bugetului local, au destinatie speciala, nu ne putem atinge de ele. Nici ajutoarele sociale nu cred ca vor constitui o problema, deoarece nu reprezinta o cheltuiala foarte mare. Ajutoarele pentru caldura, destinate celor cu venituri reduse, nu au mai fost platite, anul acesta, de noi, aceste cheltuieli fiind suportate tot de la bugetul central.
– Care sunt proiectele pe care le considerati prioritare pentru acest an?
– Este foarte important sa continuam investitiile incepute in 2008. Ma refer la cele 12 strazi si alei (Izlaz, Carpati, Fermei, Teilor, Aleea Vaii, Geo Bogza, aleile Infratirii si Licurici, Serei, Oncioiu Petre, Tarnava Mica, Tarnava Mare) ce vor fi modernizate anul acesta. Investitia a fost licitata la sfarsitul anului trecut. Speram ca firma castigatoare, Cast SRL, isi va onora in conditii bune contractul. Se vor finaliza lucrarile demarate deja pe strazile Podului, In Lunca si Privighetorii. Mai avem realizate inca doua selectii de oferte, pentru repararea unor strazi asfaltate (Schelelor si Plevnei), precum si pentru modernizarea altora. Nu va pot spune deocamdata care vor fi acestea, deoarece eu numai le voi trece in proiectul de buget pe acest an, care va trebui aprobat de catre Consiliul Local. Se vor asfalta, de asemenea, strazile Zorilor si Pictor Nicolae Grigorescu, castigatorul licitatiei acestei investitii fiind deocamdata contestat. Prioritare vor fi si proiectele realizate cu finantari din fonduri ale UE si de la bugetul Campinei: modernizarea Caii Daciei (cu acele pasaje supraterane), alimentarea cu apa a zonei de nord a orasului, finalizarea amenajarilor din Parcul Culturii, Casa Casatoriilor s.a. Vom continua, de asemenea, realizarea unor parculete si locuri de joaca pentru copii, parcari intre blocuri, reabilitarea sistemelor de apa si canalizare ale municipiului prin operatorul regional Hidro Prahova SA etc.
– Cum apreciati ca o vor duce campinenii in 2009?
– Mi-e greu sa-mi dau seama, acum, cat de greu va fi afectata Campina de criza economica mondiala. Probabil ca societatile comerciale vor avea comenzi mai putine. Din nefericire, vor fi, fara indoiala, si disponibilizari de personal, ceea ce nu va fi bine nici pentru concetatenii nostri, dar nici pentru administratia locala, deoarece bugetul orasului este alimentat si de o cota parte din impozitul pe veniturile si salariile localnicilor. Nicio mare societate comerciala locala nu a cunoscut falimentul si sper ca nici in 2009 sa nu fim confruntati cu acest fenomen. Probabil, insa, ca – desi nu doresc acest lucru – vom trai mai rau decat in anul 2008.
Adrian BRAD

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMoneda euro aniverseaza 10 ani
Articolul următorGrupaj de stiri