* 41: Imparatul roman Caligula, cunoscut pentru excentricitatile sale si pentru despotism, este asasinat de Garda Pretoriana
* 1458: Matei Corvin, fiul cel mai mic al lui Ioan Corvin, este ales rege al Ungariei
* 1679: Regele Carol al II-lea al Angliei dizolva Parlamentul
* 1742: Carol Albert de Bavaria devine imparat al Sfantului Imperiu Roman
* 1828: S-a intemeiat in Grecia institutia numita Presedintia Greciei
* 1859: Adunarea Electiva a Tarii Romanesti se pronunta pentru alegerea ca domn a lui Al.I.Cuza, realizandu–se astfel Unirea Principatelor Romane
* 1862: Deschiderea primului Parlament unic al Romaniei la Bucuresti. Domnitorul Al.I.Cuza proclama in mod solemn, in fata Adunarilor Moldovei si Tarii Romanesti, “Unirea definitiva a Principatelor”, iar orasul Bucuresti este proclamat capitala tarii.
* 1864: A aparut Legea privind infiintarea Curtii de Conturi.
* 1882: S-a infiintat, la Bucuresti, societatea “Iridenta Romana”, care, din 1883, s-a numit “Carpati”. Societatea a militat pentru ajutorarea romanilor transilvaneni.
* 1891: Isi incepe activitatea, la Bucuresti, “Liga pentru unitatea culturala a tuturor romanilor”. Din initiativa ei, s-a publicat, in limba franceza, memoriul studentilor universitari romani, privitor la situatia romanilor din Transilvania si Ungaria, adresat opiniei publice din Apusul Europei, prin care se evidentia politica de oprimare a celor peste trei milioane de romani din Austro-Ungaria. Memoriul a avut un puternic ecou in lume.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCuib de hoti la Tatarani
Articolul următorCALENDARUL ZILEI