Doi dintre jucatorii plecati din fotbalul prahovean sunt, in acest moment, pe lista de achizitii a mai multor cluburi, inclusiv din primul esalon. Liviu Bajenaru si Valentin Sandu au parasit la timp Conpetul si au reusit sa se impuna in fotbalul mare, performanta facuta insa, din pacate, in alta parte decat in judetul unde au crescut.
Ascensiunea celor doi jucatori plecati de la Conpet Ploiesti, acum aproape doi ani, este una spectaculoasa, mai ales in cazul lui Sandu. Cel poreclit la Conpet „Scartaila” a fost considerat, la momentul plecarii la AS Dodu Berceni, o afacere perfecta pentru club. Asta pentru ca, cele cateva mii de euro luate atunci au picat bine clubului in conditiile in care jucatorul nu era nici macar titular la Strejnic! Valentin Sandu, considerat acum unul dintre cei mai buni fundasi de picior stang din liga a II-a, era rezerva veteranului Diaconescu si nimeni nu intuia ascensiunea lui, mai ales ca, de foarte multe ori, jucatorul era tinta preferata a glumelor fostilor colegi. Odata ajuns la Dodu, sub comanda antrenorului Marius Sumudica, „Scartaila” s-a transformat in „Fat Frumos”, ajungand in Liga a II-a, la Progresul, cu care a terminat turul pe locul II, fiind titular incontestabil.
Al doilea ex-prahovean, Liviu Bajenaru are o poveste la fel de interesanta. El s-a aflat in „mana” cluburilor Astra si Petrolul, pe rand, dar a fost „scapat”. La Petrolul, Bajenaru a si jucat cateva meciuri, in esalonul secund, sub comanda lui Vasile Cosarek, el fiind „intors” la Conpet dupa o problema extrasportiva. Acesta a suferit o fisura de mandibula, picand la mijloc, nevinovat, intr-o incaierare la o discoteca, unde era cu prietena sa, si astfel „aventura” sa la Petrolul s-a terminat. Noul club „Astra” l-a avut si el in mana, insa nu l-a dorit suficient pe jucator, care a plecat si el la Dodu, pentru o suma „neoficiala” de 10.000 de euro. De la Dodu, traseul a fost acelasi, Bajenaru fiind facut „fotbalist” de Sumudica, astfel ca, acum, Marin Dodu, proprietarul jucatorilor, poate spune ca, in cazul celor doi, a facut o afacere profitabila! Patronul bucurestean ce a pierdut suprematia la clubul Progresul, unde este doar un simplu actionar, acum, negociaza vanzarea lor, iar momentul cand cei doi „ii vor face bani”, nu este departe.
Asta pentru ca, Sandu si Bajenaru sunt doriti „la pachet” de mai multe cluburi, vorbindu-se de oferte pentru ei de la Farul Constanta si Ceahlaul Piatra Neamt. Iar pretul, conform unor surse, pentru acest „pachet” de fosti jucatori ai Conpetului trece de 100.000 de euro. Pret pe care, din pacate, nu-l va incasa niciunul dintre cluburile prahovene ce i-a avut in curte pe cei doi „progresisti”.
Marian DIMA