Dupa un tur de campionat de exceptie pentru formatia care evolueaza pe cocheta arena de la Strejnic, antrenorul de la Conpet Ploiesti, Silviu Dumitrescu (in foto), a raspuns, amabil ca intotdeauna, solicitarii noastre.
Asa se face ca el s-a angajat intr-un un-doi in care, pe scurt, a descris, comportarea echipei sale care s-a clasat in imediata vecinatate a podiumului.
– Domnule Dumitrescu, cati jucatori ati avut la dispozitie in acest tur de campionat ?
– 24 de fotbalisti.
– Care dintre ei eu evoluat, constant, bine pe intreaga desfasurare a turului ?
– Primul “11″ ! Acestora li s-au mai adaugat cativa fotbalisti tineri, Lungu, Bica, Ivan, Stanescu si Francu care prin prestatia lor, ori de cate ori am apelat la serviciile lor, ne-au convins ca trebuie sa ramana in “curtea” noastra.
– Cati dintre ei au evoluat in toate meciurile ?
– Numai cinci, mai exact spus “veteranul” Iacob – un capitan care a avut prestatii de foarte buna factura – si tinerii Dan, Cretu, Gheba si Enescu, aflati pe un drum ascendent si avand de partea lor entuziasmul tineresc, valoare, dar si dorinta de afirmare. De aici inainte totul depinde numai si numai de ei, de modul in care vor sti sa se pregateasca, dar si de viata sportiva pe care o vor adopta.
– Care dintre fotbalisti a dat randament maxim ?
– 11 jucatori. Cand spun asta ma refer la faptul ca tinerii din echipa, alaturi de “veteranii” Chirita, Iacob sau Barbuceanu au adus un suflu nou in viata Conpetului.
Practic, impreuna, am realizat cea mai frumoasa clasare a clubului de cand participa in Liga a III-a. Si isi doresc, ca si mine de altfel, sa crestem valoric prin joc, in felul acesta obligand conducerea sa fie si mai mult alaturi de noi.
– Sunteti unul dintre antrenorii prahoveni care vorbiti foarte frumos despre conducere. De ce ?
– Pai cum sa nu fiu ! Ne-au sprijinit din toate punctele de vedere. Ce au promis ne-au dat, ba ceva mai mult. Asta spune totul despre relatiile existente la club intre conducerea societatii, conducerea tehnico-administrativa si fotbalisti. Este, daca vreti, un climat sanatos de munca si indraznesc sa spun ca nici performantele nu vor intarzia sa apara.
– Cateva puncte de vedere asupra acestei serii…
– Pot sa va spun ca aceasta editie de campionat este sub nivelul celei precedente, cand echipele erau mult mai competitive, mai valoroase, iar meciurile mai aprige. Referitor la echipa mea pot sa va spun, sincer, ca sunt mandru de ea. Copiii au inceput sa creasca in joc si in valoare, deci exista perspective frumoase ca sumele investite in ei sa revina inapoi la club. M-as bucura ca ei sa evolueze la esaloane superioare pentru ca au valoare si caractere frumoase.
– Apropo, veti ceda jucatori, veti achizitiona fotbalisti ?
– Este prematur sa vorbim acum despre acest lucru, in special de posibile plecari. Desigur mi-as dori sa completez lotul cu cativa jucatori tineri, valorosi, cu care sa acopar unele posturi deficitare care, in acest tur de campionat, ne-au creat probleme pierzand puncte importante.
– Cum vedeti returul de campionat ?
– Cu siguranta va fi mai dificil ca turul, pentru ca lupta pentru promovare dar, in special, cea pentru evitarea retrogradarii se va incinge pe masura ce etapele se vor perinda cu rapiditate. Noi nu ne-am propus ca obiectiv decat cresterea de jucatori valorosi. Daca, insa, ni se va ivi ocazia, cu girul conducerii, putem sa ne implicam fara probleme in lupta pentru promovare. Oricum, la anul, vom avea acest obiectiv.
– Jucatorii au intrat in vacanta ?
– Da, din 4 decembrie. Prima sedinta de pregatire, in noul an, 2009, va fi pe data de 15 ianuarie, cand sper sa revina toti jucatorii, sanatosi si apti pentru efort, deoarece vor trece prin rigorile unui cantonament centralizat foarte dur.
– Domnule Silviu Dumitrescu va doresc sarbatori fericite, bucurii si realizari in noul an. La multi ani !
– Va multumesc, iar la randul meu, din tot sufletul, va urez sa aveti parte de sanatate, bucurii si impliniri in activitatea ce o desfasurati dumneavoastra.
Nelu STEFANESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVictima a votului uninominal,
Articolul următorDivertisment