Presedintele moldovean sustine introducerea sicrielor de plastic

Presedintele moldovean Vladimir Voronin trece la reforme. Deocamdata in domeniul funerar. Pentru ca fondul forestier este limitat, iar mortalitatea este in crestere, liderul de la Chisinau a hotarat ca persoanele decedate sa fie inmormantate in sicrie de plastic.
Potrivit unui document confidential, care a ajuns in posesia opozitiei de la Chisinau, seful statului i-a cerut premierului sa adopte o hotarare legata de noile norme funerare. Astfel, ar urma ca, de la 1 ianuarie 2009, in Republica Moldova, mortii sa fie inmormantati in sicrie confectionate din mase plastice sau in saci de polietilena. Presedintele Voronin isi argumenta solicitarea prin faptul ca trecerea la economia de piata implica si schimbarea atitudinii fata de folosirea resurselor naturale. Serviciul de presa al Presedintiei Republicii Moldova a declarat ca este vorba de un fals grosolan pus la cale de oponentii presedintelui.

Hillary Clinton, viitorul secretar de stat al SUA ?

Apropiati ai lui Barack Obama au declarat ca, imediat dupa Ziua Recunostintei, acesta o va nominaliza pe Hillary Clinton ca Secretar de Stat. Cele trei persoane care au facut aceasta declaratie sunt membri ai administratiei de tranzitie a presedin- telui ales. Barack Obama se sfatu- ieste pe teme de politica externa cu republicanul Brent Scowcroft. Acesta a fost consilier pentru securitate nationala in primul mandat al lui George W. Bush. Chiar inainte de a candida la presedintie, Obama obisnuia sa discute la telefon cu Scowcroft. Discutiile se pare ca au continuat si dupa alegeri, iar acum Scowcroft il sfatuieste pe Barack Obama referitor la formarea echipei de guvernare. Mai mult de jumatate dintre persoanele propuse de de echipa de tranzitie a lui Obama au legaturi cu fosta administratie Clinton. Eric Holder a fost si el propus ca secretar al Justitiei si Peter Orszag, pentru Biroul Buget si Administratie.