Romanii voteaza alianta PSD-PC

Un nou sondaj de opinie dat publicitatii de releva faptul ca Alianta PSD-PC continua sa conduca in preferintele electoratului, avand cea mai mare crestere dintre partidele politice in ultima perioada. Pe locurile urmatoare se situeaza PD-L si PSD. Potrivit sondajului, ar mai trece pragul electoral necesar intrarii in Parlament doar UDMR.
Astfel, daca alegerile ar avea loc duminica viitoare, alianta PSD-PC ar obtine 37,7% din voturi, PD-L 34,5%, PNL 14,4%, UDMR 6,6%, PRM 4%, PNG 2,3%, potrivit ultimului sondaj. Fata de precedentul sondaj, realizat la sfarsitul lunii octombrie, Alianta PSD-PC se afla in crestere cu 0,7%, PD-L se afla in scadere cu 0,5%, in timp ce PNL se pare ca a suferit cea mai mare pierdere: este in scadere cu aproape 5%.
In privinta preferintelor alegatorilor pentru viitorul premier, continua sa conduca in acest clasament Theodor Stolojan (PD-L), cu 36,3% din preferintele electoratului, urmat de Mircea Geoana (PSD) cu 34,8% si Calin Popescu Tariceanu (PNL) cu 23,6%. Cat priveste prezenta la vot, estimarile sondajului arata ca la urne se va prezenta 48,7% din totalul populatiei.
Sondajul a fost realizat de CCSB in perioada 9-11 noiembrie, pe un esantion de 1.21 de persoane si are o marja se eroare de +/- 3,1%.