Chiar daca meteorologii nu au anuntat ca peste Romania vor cadea primele ninsori, totusi, autoritatile sustin ca sunt pregatite pentru inlaturarea zapezii de pe sosele. Concret, Valerian Manta – seful Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti – ne-a declarat ca „de la inceputul acestei saptamani, celor care au in atributie operatiunile de actionare pentru deszapezire pe drumurile nationale de la nivelul judetului Prahova li se va da ordinul de incepere. Acest lucru va insemna ca utilajele trebuie astfel pregatite ca, la primul semnal, sa se poate actiona pentru degajarea drumurilor”.
In urma finalizarii procedurii de achizitie publica a serviciilor de intretinere multianuala a drumurilor nationale pentru perioada iarna – vara pentru anii 2008-2011, in cazul Sectiei de Drumuri si Poduri Ploiesti a fost desemnata firma Romstrade, cu oferta de 114.968.453,88 lei fara TVA. Procedura de atribuire a serviciilor a fost licitatie deschisa, criteriul de selectie fiind pretul cel mai scazut. In baza contractului incheiat, antreprenorii vor executa atat marcaje si lucrari de intretinere a drumurilor pe timp de vara – asigurand in acelati timp si servicii de paza si curatenie – cat si servicii de deszapezire si intretinere pe timp de iarna.
Prahova este strabatuta de 290 de km de drumuri nationale. Pentru DN1 sunt amenajate trei baze – unde vor fi concentrate si utilajele pentru deszapezire – la Barcanesti, Campina si Sinaia; pe DN1 A – la Blejoi, Valea Popii si Cheia, iar pentru DN1 B – la Albesti.
Intrebat ce s-a hotarat in cazul Centurii de Vest a Ploiestiului, unde, dupa cum se stie, circulatia este ingreunata, pe o anumita portiune, din cauza lucrarilor de extindere la patru benzi, directorul Valerian Manta ne-a declarat: „La sfarsitul saptamanii trecute am avut o intalnire cu reprezentantii firmei care excuta lucrarile la Centura de Vest, cu cei de la Politia Rutiera si cu cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.Discutiile au fost purtate tocmai in vederea apropiatei ierni, cand, va trebui sa se actioneze pentru deszapezire si pe acest tronson. In context, s-au pus la punct o serie de masuri, astfel incat sa se poata interveni in orice moment, avand in vedere ca lucrarile nu se vor sista. Concret, s-a convenit ca din data de 24 noiembrie, pe Centura de Vest a Ploiestiului sa se poata asigura circulatia autovehiculelor in bune conditii, pe doua benzi – cate una pe sens, fiind asigurata, totodata, si semnalizarea – atat pe verticala, cat si pe orizontala”.
N.DUMITRESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMONDO SPORT
Articolul următorDesi sunt lipsiti de experienta,