Bomba nucleara, utilizata
in Razboiul din Golf ?

Un veteran al armatei americane acuza administratia de la Washington ca a utilizat o bomba nucleara de mici dimensiuni, cu capacitatea de cinci kilotone, in timpul primului Razboi din Golf (1991), in apropierea orasului irakian Basra, situat la frontiera cu Iranul. Potrivit arhivei Centrului International de Seismologie, in ultima zi a conflictului (28 februarie 1991) s-a inregistrat o miscare seismica echivalenta cu puterea degajata de o asemenea bomba. Ancheta a fost realizata din cauza actualei situatii din Basra (sudul Irakului), unde cazurile de tumori canceroase au crescut de la 32 in 1989 la 600 in 2002. Departamentul american al Apararii a dat asigurari ca in timpul operatiunii “Desert Storm” au fost utilizate doar arme conventionale.

Peste 10.000 de copii, infectati
cu lapte contaminat

Peste 10.000 de copii raman spitalizati in China dupa ce au fost infectati cu lapte contaminat cu melamina. Ministerul Sanatatii de la Beijing a anuntat ca 10.666 de copii au fost internati in spital dupa ce au baut lapte praf contaminat cu melamina industriala, care poate provoca afectiuni grave ale rinichilor. Opt dintre copii sunt in stare grava. Cel putin patru copii au murit si alti 54.000 s-au imbolnavit in China, dupa ce au consumat lapte contaminat. In urma scandalului, o serie de tari au decis sa retraga de pe piata produse provenind din China.
Oficialii americani se tem de o fraudare masiva a alegerilor
Oficialii americani sustin ca au descoperit o tentativa de fraudare in masa a alegerilor prezidentiale din Statele Unite. Un numar de 11 anchete care vizeaza Asociatia organizatiilor comunitatii pentru reforma (ACORN) au fost demarate. Autorita-tile suspecteaza faptul ca membrii asociatiei ar fi multiplicat buletinele de vot, ar fi angajat detinuti pentru a inregistra persoane sau chiar ar fi furat numele jucatorilor din echipa de fotbal Dallas Cowboys, pentru a crea alegatori falsi. Suspiciunile au inceput sa apara in momentul in care autoritatile din Las Vegas au efectuat mai multe descinderi la sediile organizatiei, confiscand opt hard diskuri si mai multe cutii cu documente. Organizatia a calificat la randul sau acest gest drept “o inscenare care nu are alt scop decat sa discrediteze activitatea” sa, sugerand ca investigatiile care o vizeaza sunt motivate politic.