Florin Anghel a fost pupat pe obraji de catre PD-L

Mare surpriza mare pe ultima suta de metri a termenului de depunere a candidaturilor ! Florin Anghel, vesnicul traseist politic al Prahovei, nu a dezmintit nici acum calitatile sale de circar intr-ale politicii. Dupa ce s-a rugat, cu caciula-n maini, la conducerea PNL, sa-l accepte candidat, Anghel a ajuns sa fie flituit de acest partid din cauza pretentiilor pe care voia sa le impuna. Si, cum nu mai era mult pana la incheierea termenului de depunere a candidaturilor, Anghel s-a avantat spre PD-L unde, in mod cu totul surprinzator, si-a gasit culcus, fiind primit cu bratele deschise si, se pare, a fost si pupat pe obraji pentru, se spune, contul de voturi pe care proaspatul candidat democrat-liberal le-ar aduce partidului.
Este, cum spuneam, cu totul surprinzator ca, desi i s-a cunoscut traseul sau politic – PNTCD, PUR, PC, PNL, PNDC, iarasi PNL iar acum PD-L – de fiecare data partidele l-au acceptat cu mofturile si fitele sale, sfiindu-se sa-i tranteasca usa-n nas. Spunem aceasta deoarece, in cazul de fata, jocurile PD-L au fost prost calculate mergandu-se pe „calitatile” lui Anghel, dar neglijandu-se cu dezarmanta surprindere, tinichelele care stau agatate de coada lui. Ne referim, astfel, la prejudiciile pe care le-a adus Consiliului Judetean in vremea presedintiei sale – in primul rand 300 de miliarde de lei printr-un contract pagubos cu o firma portugheza – si cate vor mai fi descoperite de autoritatile specializate. In acelasi timp, partidele care l-au primit vremelnic in randurile lor au eludat, pur si simplu, realitatea politica pe care a creat-o Anghel de la intrarea sa in politica, in PNTCD: el a fost in stare sa scoata partide de la naftalina, a cumparat partide, a vrut sa uzurpe conduceri de partid si chiar a dat in judecata o formatiune politica, doar pentru ca nu i-a convenit strategia respectivelor partide sau pentru ca nu l-au multumit functiile care i-au fost acordate. Ei bine, chiar in aceste conditii, cum s-a vazut, partidele l-au acceptat, ceea ce nu inseamna, pe romaneste, decat curvasarie politica !
Iar in ceea ce priveste Partidul Democrat-Liberal, acceptarea lui Anghel pe listele sale de candidaturi este cu atat mai surprinzatoare cu cat, clamand lupta impotriva coruptiei, a luat, totusi, in brate, un ghiftuit de dosare care fac trimitere la coruptie. In aceste conditii, nu-i exclus ca oamenii PD-L – precum Nastasia, Voinescu, Ionescu – bine clasati in ierarhia simpatiei electorale – sa fie scosi din joc pentru a i se face loc lui Anghel pe care, iata, conducerea partidului se imbata cu apa chioara si-l vede – e-adevarat, cu ochelari de cal – ca pe un cal alb, capabil sa ajunga la potou! Finisul, insa, va arata pretul adevarat al lui Florin Serghei Anghel !
Leon CHIRILA