Concurenta pare sa fi rabufnit intre firmele care asigura transportul elevilor la scoli chiar in prima zi a noului an scolar. Astfel, la Fulga, in ziua de 15 septembrie, in jurul orei 7,30, aproximativ 30 de elevi, navetisti la scolile din Mizil, au refuzat sa se urce in mijloacele de transport puse la dispozitie de catre noua firma, care a castigat licitatia pentru traseu. Dupa cum ne-a precizat viceprimarul Neculae Zamfir, „noul transportator se pare ca pretindea un pret al abonamentelor care era cu aproximativ 200 de mii de lei vechi mai mare. Elevii nu au vrut sa se urce in niciunul dintre cele patru microbuze puse la dispozitie”. Cat despre zvonurile conform carora fosta firma, care a pierdut licitatia, ar fi pus la cale protestul – aceasta asigurand, pana in vara trecuta transportul elevilor – interlocutorul nostru ne-a precizat ca „nu poate fi vorba despre asa ceva, ci doar de o simpla neintelegere”.
In urma refuzului elevilor de a urca in microbuze, s-a inceput… sedinta cu parintii la primaria din localitate. Acolo, a avut loc o intalnire intre cetatenii din localitate, politie si reprezentantii firmei castigatoare a licentei de transport, intalnire in urma careia s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste costul abonamentelor.
Corneliu Buzu, director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), ne-a precizat ca preturile exagerate sunt de competenta Consiliului Concurentei. In context, a precizat ca incidente asemanatoare celui de la Fulga s-au intamplat, anul trecut, la Campina, unde, o firma din localitate avea tarife peste pretul normal pentru transportul elevilor cu handicap, la Breaza si Baicoi.
(F.T.)