35.000 de femei au trecut prin patul lui Fidel Castro

Fostul lider al Cubei, Fidel Alejandro Castro Ruz, a fost implicat in relatii de natura sexuala cu peste 35.000 de femei, potrivit informatiilor dintr-un documentar recent.
„S-a culcat cu cel putin doua femei pe zi timp de peste 40 de ani – una la pranz si una la cina. Mai mult chiar, uneori ordona sa i se aduca una si la micul dejun”, a declarat unul dintre fostii oficiali ai lui Castro pentru jurnalistul Ian Halperin.
„Nu cred ca ar fi rezistat atat de mult la putere daca nu ar fi fost motivat de toate femeile incredibile care ii picau in brate pentru ca era presedinte”.

Belgia, amenintata cu o noua criza politica

Premierul belgian Yves Leterme a pierdut, ieri, sprijinul nationalistilor flamanzi din NVA, care au trecut in opozitie, si ar putea fi nevoit sa demisioneze, plonjand tara intr-o noua criza politica.
Conducerea NVA (Noua Alianta Flamanda) a decis cu o larga majoritate sa nu mai sustina majoritatea federala si sa nu mai participe la dialogurile cu francofonii pe tema reformarii statului.
“Nu ne mai gasim locul in aceasta majoritate federala”, a anuntat presedintele NVA, Bart de Wewer.
Aceasta decizie pune in dificultate alianta politica in regiunea flamanda, deoarece NVA formeaza un cartel cu crestin-democratii din CD-V, partidul premierului, care va trebui sa aleaga intre alianta sa in perspectiva alegerilor din 2009 si responsabilitatea guvernamentala.
“Nu eu fac legea pentru CD-V”, a dat asigurari Bart de Wewer. “Astept sa vad care vor fi deciziile”, a subliniat el.
Leterme si liderii partidului sau nu au reactionat la inceputul dupa-amiezii fata de decizia NVA de a trece in opozitie.
Leterme a exclus pana in prezent ipoteza unei rupturi intre CD-V si NVA. “Sunt parintele cartelului si un tata nu isi abandoneaza copiii”, afirma el la inceputul lui august, inainte de a pleca in vacanta.

Ambasadorul ceh, ucis intr-un atentat

Ambasadorul ceh in Pakistan, Ivo Zdarek, a fost ucis in atentatul sinucigas de la Hotelul Marriott din Islamabad, a anuntat ieri, premierul pakistanez. Premierul Yousaf Raza Gilani a declarat ca 53 de persoane au fost ucise in atentatul de sambata. “Ambasadorul ceh se afla printre ele. A fost identificat”, a declarat Gilani. Hotelul Marriott din Islamabad a fost tinta, sambata seara, a unui atentat sinucigas cu masina-capcana care a provocat moartea a aproximativ 60 de persoane.
“Ambasadorul Ivo Zdarek a fost declarat disparut dupa ce ne-a telefonat de la Marriott, la cateva minute dupa explozie, cerand sa fie evacuat”, a explicat Jaroslav Kalfirt, seful adjunct al misiunii diplomatice cehe, contactat prin telefon. “De atunci incercam sa il gasim, in cooperare cu politia si Ministerul pakistanez de Externe, dar totul este in zadar”, a adaugat diplomatul.

Tragedie in China

43 de oameni au murit si peste 50 au fost raniti intr-un incendiu care a avut loc intr-o discoteca din sudul Chinei. Din primele cercetari, totul se pare ca a pornit de la un foc de artificii. In discoteca se aflau 900 de persoane care asistau la un spectacol. Incendiul s-a extins cu rapiditate si totul s-a transformat intr-o tragedie dupa ce oamenii si-au dat seama ca nu au pe unde sa iasa din cauza iesirilor extrem de inguste.
Autoritatile au pus totul pe seama proprietarilor discotecii. „Daca sistemul de ventilatie ar fi functionat corespunzator, nu ar fi murit atatia oameni”, a declarat guvernatorul provinciei Guangdong. Incendiile soldate cu victime sunt frecvente in China si sunt atribuite nerespectarii normelor de securitate. Autoritatile au declansat o ancheta pentru a afla cauzele incendiului.

Premierul israelian a demisionat

Ehud Olmert, premierul israelian, a demisionat. Oficialul a luat aceasta decizie pentru a se pune la dispozitia procurorilor in ancheta de coruptie declansata impotriva sa. Pana la desemnarea unui nou premier sau desfasurarea de alegeri anticipate, Olmert va ramane in fruntea unui guvern de tranzitie.
Dupa primirea scrisorii privind demisia lui Ehud Olmert, presedintele Shimon Peres va dispune de sapte zile pentru a-i consulta pe sefii partidelor reprezentate in parlament. Ministrul de Externe israelian, Tzipi Livni, care a castigat recent alegerile primare din interiorul partidului de la putere, are toate sansele sa fie aleasa pentru a forma guvernul.