• Corneliu Vadim Tudor respinge oferta “partidului-televizor”
Partidul Conservator a propus Partidului Romania Mare fuziunea prin absorbtie, a anuntat ieri secretarul conservatorilor Codrut Seres, care a mai precizat ca la intrevederea avuta cu Gheorghe Funar nu a fost abordat subiectul locurilor in legislativ, insa PC este dispus unei discutii individuale cu parlamentarii PRM.
„Oferta noastra a fost una fara echivoc – fuziune prin absorbtie si asteptam ca reprezentantii PRM sa ne confirme sau sa ne infirme varianta pe care si domniile lor o doresc sau nu”, a anuntat ieri secretarul general al PC, Codrut Seres. Potrivit oficialului conservator, discutiile au fost initiate de reprezentantii PRM si s-au axat pe „latura national-moderata” a unei eventuale colaborari.
„Nu s-a discutat despre locuri in Parlament sau de alt fel de elemente concrete ale unei astfel de colaborari”, a detaliat Seres intrevederea avuta cu delegatia PRM, condusa de senatorul Gheorghe Funar. Seres a precizat ca reprezentantii PRM nu au oferit o data-limita pentru a raspunde ofertei conservatorilor, insa au fost informati ca, la inceputul lunii septembrie, PRM se reuneste in cadrul unui Consiliu National si „probabil, in cadrul acestei sedinte, urmeaza sa ia o decizie”.
Seres a mai sugerat ca, in cazul care PRM nu accepta fuziunea prin absorbtie, PC este „deschis unei discutii” individuale cu parlamentarii PRM care doresc sa adere la Partidul Conservator. Seres a mai precizat ca exista „colegi conservatori” care l-au contactat pe demisionarul din PRM – deputatul Gelil Eserghep.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, respinge „cu dispret” propunerea Partidului Conservator de fuziune prin absorbtie, pe care o califica drept „nerusinata”, potrivit unui comunicat semnat de liderul PRM.
In comunicat se mai arata ca PC este un partid minuscul, care „n-a intrat niciodata prin forte proprii in Parlament si, cu siguranta, nu va intra nici acum”.
„Daca partidul-televizor PC vrea sa fuzioneze, prin absorbtie, cu cineva, o poate face cu DNA sau cu CNSAS, fiindca are multe bube-n cap. Acest foarte ridicol PC isi da o importanta mai mare decat are”, se mai arata in comunicatul semnat de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEDITORIAL PRAHOVA
Articolul următor***