S-a vorbit mult, in ultima vreme, despre o posibila criza de medicamente, care i-a speriat si mai mult pe bolnavii aflati, la fiecare sfarsit de luna, in imposibilitatea de a-si putea procura tratamentul prescris de medic. Am vrut sa vedem care este situatia in Ploiesti si am facut un raid prin farmaciile cele mai importante, din zona centrala a Ploiestiului, cu vad comercial, dar si prin cele situate in cartiere.
Desi mai sunt doar doua zile pana la sfarsitul lunii, cele mai multe farmacii inca mai au fonduri suficiente pentru a elibera retete gratuite si compensate. Este adevarat ca farmaciile mai mici- cum ar fi „Galenica” din zona Halelor Centrale- ale caror fonduri nu depasesc lunar 225 de milioane de lei vechi, si-au epuizat deja plafonul si isi directioneaza pacientii catre alte farmacii: „Daca doriti insulina nu va pot ajuta. Noi am terminat fondurile pe luna asta. Incercati in alta parte”.
Din fericire, cel putin deocamdata nu putem vorbi despre o criza a medicamentelor, asa cum se preconiza.Farmacia „Terapia” din spatele Catedralei, „Europharm” si farmacia „Bratu” de pe Bulevardul Republicii, elibereaza in continuare retete gratuite si compensate, avand medicamente atat pentru diabetici, cat si pentru cei care sufera de cancer.
Mihaela NICOARA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorSensul giratoriu