Nou atentat cu bomba al ETA

Patru bombe au explodat, ieri, in orasul Laredo, din regiunea Cantabria din Spania. Prima a fost detonata pe faleza din orasul Laredo, a doua pe o plaja. Nu exista informatii despre eventuale victime. Presa spaniola a anuntat ca ETA a revendicat deja atentatul printr-un telefon.
Gruparea terorista a anuntat din timp plasarea bombelor in diverse puncte turistice, astfel ca autoritatile au avut timp sa evacueze zonele.

Masinile nu mai au voie sa circule in centrul Beijingului

Restrictii de circulatie drastice la Beijing incepand de ieri. Masinile nu mai au voie sa circule in centrul capitalei chineze. Autoritatile chineze vor sa scape pana la inceputul Jocurilor Olimpice de trei milioane de masini care polueaza capitala Chinei. Punerea in aplicare a restrictiilor de circulatie coincide cu inaugurarea a trei noi linii de metrou menite sa ii linisteasca pe cetatenii chinezi care lucreaza in centrul Beijingului.
Una dintre liniile abia inaugurate face legatura cu aeroportul international. Guvernul chinez a cheltuit peste 40 de miliarde de dolari pentru a imbunatati infrastructura Capitalei inainte de Jocurile Olimpice de vara.

Gordon Brown a vizitat Memorialul Holocaustului din Israel

Dupa vizita-fulger facuta sambata la Bagdad, premierul britanic s-a aflat, ieri, in Israel. Primul popas a fost la Memorialul Holocaustului Yad Vashem. Brown a asistat la o ceremonie religioasa in memoria milioanelor de evrei ucisi de nazisti.
Brown s-a intalnit la Ierusalim cu presedintele israelian Shimon Peres si cu omologul sau Ehud Olmert. Iar in Cisiordania urma sa aiba o intrevedere cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, si cu premierul palestinian Salam Fayyad. Miza primei vizite a lui Gordon Brown in regiune este un acord pentru crearea unui stat palestinian.

Scandal in Bangladesh

Ministerul Muncii de la Dhaka se afla intr-o situatie penibila dupa ce mai multi muncitori au fugit de la locurile de munca din Romania. Guvernul din Bangladesh vrea sa dea in judecata firmele care au intermediat plecarea muncitorilor pentru ca ar fi daunat imaginii tarii.
Autoritatile de la Dhaka au anuntat ca vor lua in considerare interzicerea plecarii la munca in Romania din cauza acestor incidente. Pana atunci toti muncitorii vor fi amprentati la plecare.

Romani, in greva foamei in Spania

14 muncitori, dintre care cei mai multi romani, au intrat in greva foamei, in localitatea Puerto Real din regiunea spaniola Cadiz, pentru ca nu au fost platiti de 11 luni. Cei 14 lucreaza in constructii, la firma unui roman, care s-a trezit ca beneficiarul nu-i da bani pentru salarii, cum era prevazut in contract.
Patronul a intrat in incapacitate de plata acum 3 luni, dupa ce beneficiarul a refuzat si sa achite avansul de 86.000 de euro pentru constructie.
Romanul a incercat sa-l convinga sa-si respecte obligatiile, dar spaniolul nici n-a vrut sa stea de vorba cu el.
Patronul companiei s-a intalnit cu un oficial din primarie, ca sa caute impreuna o solutie.
Consulul Romaniei la Sevilla, Monica Stirbu, a declarat ca discuta cu autoritatile spaniole pentru a gasi o solutie temporara pentru muncitorii romani din localitatea Puerto Real care au intrat in greva foamei. Monica Stirbu a precizat ca muncitorii sunt victimele unui conflict comercial intre doua societati – una apartinand unui cetatean roman, iar cealalta apartinand a doi asociati spanioli, care datoreaza firmei romanesti peste 86.000 de euro. Daca societatea romaneasca nu primeste acesti bani, nu ii poate plati pe muncitori si nu poate termina lucrarea pentru care a incheiat cu firma spaniola un contract pentru construirea unui bloc de locuinte la Puerto Real.

Ultima dorinta a unui politist australian

Ultima lui dorinta a fost sa-l vada pe Papa Benedict al XVI-lea! Si voia i-a fost implinita. Este vorba despre un politist australian care a murit ieri.
Politistul, in varsta de 54 de ani, a fost primit in audienta la Sydney, joia trecuta, de Suveranul Pontif.
Papa l-a binecuvantat si a zambit cand barbatul i-a facut cadou chipiul sau. Ba chiar si l-a pus pe cap.
Politistul a fost diagnosticat cu cancer de piele in urma cu patru ani. I s-au descoperit apoi tumori la creier si la inima.
Credinta in Dumnezeu, i-a dat insa putere si s-a intors la munca. Si-a facut datoria pana in ultima zi a vietii.