Pretul petrolului, la un nou maxim istoric

Pretul petrolului a depasit, la Londra, valoarea de 146 de dolari pe baril. Cresterea a avut loc in conditiile in care traderii fac achizitii mari, inaintea vacantei prelungite, prilejuite de Ziua Independentei in Statele Unite. Specialistii nu sunt insa optimisti. Ei anticipeaza ca nivelul redus al stocurilor de petrol din Statele Unite, cotatia redusa a dolarului si tensiunile dintre Israel si Iran, vor urca preturile la peste 150 de dolari pe baril, inainte de inchiderea tranzactiilor.

OMV da in judecata MOL

OMV a dat in judecata grupul MOL, solicitand anularea deciziilor adoptate de adunarea generala anuala a companiei ungare in 23 aprilie. Intr-o declaratie data publicitatii ieri, MOL precizeaza ca departamentul comercial al Curtii din Budapesta a stabilit prima audiere in ianuarie 2009.
OMV, care detine 20.2% din actiunile MOL, a facut o oferta de preluare conditionata, prin care evalua compania ungara la 20 miliarde dolari.
OMV cerea ca actionarii MOL sa voteze, in cadrul adunarii generale anuale, renuntarea la acordurile referitoare la drepturile de vot cu firme precum BNP Paribas, OTP Bank si CEZ, numirea unui auditor independent care sa evalueze aceste acorduri, precum si publicarea tuturor inregistrarilor voturilor.
Adunarea generala a actionarilor MOL a respins insa cererile OMV, pe motiv ca ar reduce valoarea detinerilor investitorilor si a sporit controlul asupra propriilor actiuni prin rascumparari si vanzarea lor catre investitori apropiati.

Raymond Domenech ramane selectionerul Frantei

Decizia a fost luata ieri, la incheierea Consiliului Federatiei Franceze de Fotbal.
Domenech ramane in functie, in ciuda eliminarii Frantei inca din faza grupelor campionatului european.
Consiliul Federal a decis, totusi, sa „redefineasca modalitatile de gestionare a echipei nationale”.
Raymond Domenech va pregati nationala Cocosului Galic pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.
Franta se afla in grupa a saptea, din care face parte si Romania.