Sa ne bucuram inainte de dupa

Florin TANASESCU

Istoria neamului nostru cunoaste vicisitudini care mai de care. In vreme ce Occidentul isi construia catedrale, noi ne razboiam cu turcii. Ba, pentru a ne autoflagela, mai parjoleam si vegetatia uscata, fara sa intervina angajatii ISU avant la lettre, ca sa fim pregatiti in caz ca vin navalitorii. Otraveam si fantanile, ca sa fim pregatiti, sa nu ne prinda invadatorul admirand frumusetile tarii. Erau ceea ce se numeste masuri de preventie, „inainte de dupa”.
Totusi, de-atata suflat in iaurt, am obosit. Adica am devenit mai intelepti, si n-am mai crezut ca va cadea drobul de sare. Si, de-atatea acte premergatoare, vorba comunicatelor de la politie, jandarmi si pompieri, ni s-a facut lehamite.
Ce-i drept, drobul de sare n-a cazut. S-a daramat, in schimb, pasarela pe la Tancabesti. Nimeni n-a murit de sare in ochi, in schimb a fost trimisa pe lumea cealalta o persoana. Doua biete femei, la Azuga, au murit dupa ce un autocar a dat iama in tarabele de la cotitura Azugii.
Logic, dupa mintea romanului de pe urma, se infiinteaza comisii, se studiaza cauzele si se vor lua masuri la pastele cailor. Chestiuni din alea, cu infiintatul de comisii „dupa” care seamana cu „after shawe”. Dupa barbierit, obrazul subtire cu comisie-lotiune se tine. Si reclama la Gilette, marca Mutu.
Maine, va cadea Tribunalul, in urma unei zgaltaituri ? Tot maine, vor cadea liniile de inalta tensiune, pe relatia 300 (Bucuresti-Ploiesti-Suceava). In urma inundatiilor de poimaine, se va darama barajul Paltinu. Joi, nu se va mai gasi insulina defel, vineri va cadea plafonul Halelor. Comisii peste comisii, “dupa“. Si lista cu sinistre a inceput de azi: scumpirile la gaze si lumina au luat-o razna si nici fumatorii nu se simt prea bine. Din cauza pretului, nu a fumului de la tevile de esapament.
Sigur, suntem un popor binecuvantat si o scoatem noi la capat, numai sa treaca alegerile legislative din toamna. Pana atunci, nimic nu este strigator la cer.
Cum spuneam, istoria cunoaste momente de autoflagelare. Ba, chiar si ciuma de pe vremea lui Caragea a fost trimisa, dupa toate probabilitatile, de masoni, deveniti, intre timp, adeptii al-Qaida. Cercetarile in vederea stabilirii vinovatilor continua si-acum , fiindca crimele impotriva umanitatii nu se prescriu niciodata.
Punctual, crima impotriva unui amarat, doi sau trei, cazuti victime ale nepasarii autoritatilor se prescrie asa: se infiinteaza o comisie, care va interzice, pe Valea Prahovei, amenajarea tarabelor. Pe DN 1, la Tancabesti si alte zone, vor fi consolidate pasarelele. Cat despre Tribunal, liniile de inalta tensiune de pe relatia Bucuresti – Moldova, barajul Paltinu, care urmeaza, cum spuneam, a se darama, sa asteptam mai intai sa moara cativa, pentru ca, mai apoi, sa fie luate masurile care se impun.
Deci, sa ne bucuram de viata, inainte de dupa sinistru !

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFurtuna ne-a biciuit binisor
Articolul următorEUROPAREREA MEA