19 kilometri de conducta de alimentare cu apa, reabilitati pana la finele anului

De circa o saptamana, pe drumul de intrare in orasul Breaza, dinspre municipiul Campina, circulatia autovehiculelor se desfasoara cu intermitente – aceasta fiind supravegheata, prin statii de emisie-receptie, de catre politistii comunitari. Motivul este unul cat se poate de justificat: pe tronsonul de drum respectiv se desfasoara lucrarile de reabilitare a retelei de alimentare cu apa potabila (vezi imaginea de mai jos). Concret, lucrarea se intinde pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, pe raza cartierului Podul Vadului, incluzand strazile Grivitei, 23 August, Libertatii si Republicii.
Dupa cum ne-a confirmat city managerul Marian Necula, aceasta investitie – realizata cu fonduri alocate prin Programul SAMTID – este prevazuta a fi terminata pana la sfarsitului acestui an. „In felul acesta, din totalul celor 170 de kilometri, cat masoara reteaua de alimentare cu apa a orasului nostru, aproximativ 19 kilometri vor fi reabilitati doar in urmatoarea perioada de timp. Restul conductelor vechi (caci mai sunt cateva tronsoane) urmeaza a fi inlocuite cu altele noi, mult mai rezistente la uzura, incepand din anul viitor, pe masura ce primaria va face rost de fondurile banesti necesare”, a adaugat interlocutorul nostru.
Odata cu reabilitarea intregii retele, locuitorii vor scapa, pe de o parte, de livrarea apei potabile cu program, iar pe de alta parte – de risipa produsa prin desele fisurari ale conductelor ruginite. Si inca un amanunt, la fel de important: in momentul in care termina lucrarea pe un anumit tronson, obligatia firmei constructoare este aceea de a readuce trama stradala la forma initiala, obligatie care nu peste tot s-a respectat, creand serioase probleme cetatenilor, din cauza gramezilor de pietre si moloz abandonate pe partea carosabila.
D. CONSTANTIN