Salariul mediu net a ajuns in luna aprilie la 1.282 lei, in crestere cu 7,6% (90 lei) fata de luna anterioara a acestui an si cu 24,8% fata de luna similara din 2007, a anuntat ieri Institutul National de Statistica (INS).
Fata de luna anterioara, salariul mediu net a crescut in aprilie in toate activitatile economice, cu exceptia celor de fabricare a produselor din tutun si hoteluri si restaurante.
Potrivit Institutului National de Statistica, aceasta evolutie a fost determinata de aplicarea prevederilor O.G.nr 9/2008, O.G.nr 15/2008 si O.G.nr 17/2008 privind cresterile salariale din anul 2008 pentru functionarii publici, personalul din invatamant si personalul contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, precum si acordarii de prime (inclusiv a primelor de Paste) si a realizarilor de productii mai mari.
Cele mai mari salarii s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3760 lei), iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (697 lei). De asemenea, cele mai mari cresteri, cu peste 40%, s-au constatat in industria miljloacelor de transport rutier si transporturi pe apa.