Hagi s-a inteles cu Galatasaray

Fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Hagi, s-a inteles in mare masura cu oficialii clubului Galatasaray in vederea preluarii postului de antrenor principal al echipei din Istanbul, pe care a pregatit-o si in perioada 2004-2005.
„Galatasaray a gasit antrenorul pentru noul sezon: Gheorghe Hagi. Conducerea galben-rosie i-a facut o oferta tehnicianului roman, care a mai antrenat pe Cimbom in perioada 2004-2005. Se pare ca Hagi, care se afla la Istanbul de mai multe zile, priveste cu caldura aceasta propunere. Conducerea clubului Galatasaray va face anuntul oficial in urmatoarele zile”, informeaza cotidianul Fotomac. Fotomac aminteste ca Hagi a castigat Cupa Turciei cu Galatasaray in 2005.

Chivu rateaza finalul sezonului

Accidentarea lui Chivu este mai grava decat parea initial. Fundasul Interului a suferit o ruptura de ligament la umarul stang si va rata finalul de sezon. Capitanul Romaniei sustine, insa, ca se va reface in timp util pentru Campionatul European.
Ultima accidentare la umar ii da serioase batai de cap lui Cristi Chivu. In meciul cu Lazio, din Cupa Italiei, capitanul tricolorilor a cazut pe umarul stang in urma unui duel aerian si a suferit o ruptura de ligamente la clavicula. Chivu ar putea rata finala cu fosta sa echipa, AS Roma, de peste doua saptamani. Chivu este insa convins ca prezenta sa la EURO 2008 nu este in pericol.
„In timpul unui meci nu stai sa te gandesti mereu, actionezi si din instinct. Am avut senzatia ca daca nu intervin, va trece mingea si va ajunge la un adversar. Am sarit si am cazut direct pe umar. Articulatia umarului a fost afectata, s-a rupt un ligament si am intins un nerv. Nu sunt probleme pentru Euro, pana atunci imi revin”, a declarat Chivu.

Becali vrea sa le dea lectii procurorilor

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca tot scandalul cu valiza l-a bucurat si ca i-a crescut adrenalina.
” Va spun sincer ca m-am distrat, mi-a crescut adrenalina. M-a facut sa uit ca am pierdut campionatul cu Steaua. M-am distrat pentru ca stiam ca nu poate sa existe o lege care sa condamne moralitatea”, a declarat Gigi Becali.
Acesta a mai spus ca nu pot fi anchetati fotbalistii pentru dare si luare de mita deoarece jucatorii nu mai sunt afiliati la Codul Muncii, ci sunt liber profesionisti.
„Am citit Codul Penal si nu putem vorbi conform legii, de dare si luare de mita la jucatori deoarece nu sunt functionari. Procurorii au facut un abuz in functie deosebit de grav”, a mai spus Becali.
El a mai precizat ca se va duce la Parchet cand va fi citat: „Abia astept sa merg la Parchet sa imi bat joc de ei. Ma voi duce sa ii invat ce inseamna liber profesionist. Eu ma joc cu ei. Vreau sa isi dea demisia si sa isi ceara scuze public familiei mele si daca nu isi cer scuze o sa ii dau in judecata pentru abuz sa isi ia ei de la 3 la 15 ani, ca ei au vrut sa ma bage pe mine in puscarie”.
Becali a mai spus ca i se pare corect si moral sa dai bani altei echipe sa joace corect: „Daca mie mi-ar da altii bani pentru ca Steaua sa joace corect i-as lua imediat sa imi premiez jucatorii, ce, nu sunt familia mea?”.

FC BASEL – campioana Elvetiei

FC Basel este noua campioana a Elvetiei, dupa ce a invins, in ultima etapa a campionatului pe Young Boys Berna, scor 2-0.
Echipa antrenata de Christian Gross, care a pierdut anul trecut la doar un punct campionatul in fata lui FC Zurich, a castigat astfel cel de-al 12-lea titlu din istorie. FC Basel a invins cu 2-0 pe teren propriu, sambata in ultima etapa, echipa Young Boys Berna, clasata inaintea acestui meci pe pozitia secunda, la doar un punct in spatele echipei lui Gross.
FC Basel, care in acest sezon a realizat eventul, dupa ce a castigat si Cupa Elvetiei, s-a calificat astfel in turul doi preliminar al Ligii Campionilor, in timp ce echipa din Berna va participa in turul doi preliminar al Cupei UEFA. Cele doua echipe vor fi insotite in competitiile europene de FC Zurich si de divizionara secunda Belinzone, finalista a Cupei.